Uber bu yıl 10 milyar dolar iş hacmi yakalayacak, iki yıl içinde borsaya açılacak

Uber bu yıl 10 milyar dolar iş hacmi yakalayacak, iki yıl içinde borsaya açılacak

Bugün bir kez daha Uber'in yatırımcı sunumundan bilgiler sızdırıldı, ABD'li şirketin iş hacmi ve borsaya açılış planları konusunda önemli bilgiler oryaya çıktı.

Son yılların en agresif, en hızlı, en çok tepki çeken ve en değerli girişimi olan Uber, Reuters'in paylaştığına göre bu yıl 10.84 milyar dolar ciro elde etmeyi hedefliyor. Yatırımcı sunumundan aktarılan bilgilere göre bu yılki hedef geçen yılı üçe katlıyor. Gelecek yılın hedefi 26.12 milyar dolar.

Şu anda 50 ülkede faaliyette olan Uber'in araç rezervasyonlarından yüzde 20 kazandığı bilgisine yer veren Reuters, Uber'in 2015'te 2 milyar gelir elde edeceğini hesap ediyor. Uber yetkillileri, Çin devletinin sahip olduğu Chine Life ve China Taipin sigorta şirketleri tarafından Uber'e yatırım yapıldığı bilgisinin de yer verildiği sunum hakkında yorum yapmayı reddediyor. Keza Chine Life ve China Taipin de açıklamada bulunmuyor.

İki yıl içinde halka arz

Çin'de Didi Kuadi'yi alt etmeyi kafasına koyan ve yeni yatırımlar peşinde olan ve operasyonlarını büyütmek için Hindistan'a 1 milyar dolar yatırım yapacağı bilinen Uber'in 18-24 ay içinde borsaya açılacağı bilgisini de Reuters tarafından paylaşılıyor.

Şu anda 50 milyar dolarlık bir değerleme civarında dolanan Uber, 2013'te 687.8 milyon dolar, geçen yıl ise 2.91 milyar dolarlık işlem yapmıştı. CEO Travis Kalanick de 6 yaşındaki Uber'in gelirlerini her 6 ayda bir, iki katına çıkardığını söylemişti.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.