Facebook mağaza sayfalarında e-ticareti deniyor

Facebook mağaza sayfalarında e-ticareti deniyor

Mağazaların Facebook sayfalarından alışveriş yapmak makul bir fikir olabilir ve bu Facebook'a göre denenmesi gereken bir özellik. Zira, Sayfalar'da açtığı mağazalarla e-ticareti test ettiğini Buzzfeed'e doğrulayan Facebook, sayfadaki alışveriş sekmesinin işletmelerin ürünlerini doğrudan sayfada sergilemesini sağladığını söylemekle yetiniyor, şimdilik.

Haberden çıkan sonuçsa, Facebook'un mağaza sayfalarının artık bir e-ticaret (daha doğrusu m-ticaret belki o zamana kadar sosyalleşeceği için s-ticaret...) sitesi gibi çalışmaya başlayacak olması. Test hayata geçerse, kullanıcıların bugün işletmeler ve ürünleriyle ilgili bilgi almak için kullandığı sayfalarda ürünleri daha yakından incelemesi ve eklenen "satın al" butonuyla beğendiği ürünleri doğrudan Facebook üzerinden satın alması mümkün olacak. Zira haberde belirli mağazaların "satın al" butonuna sahip olduğu belirtiliyor.

Tepe görselinde Facebook tarafından hazırlanan mockup görselini gördüğünüz Facebook, alışveriş sayfalarını Hakkında sekmesinin altında konumlandırıyor, bugünkü erken test aşamasında. Facebook'un özelliği tam olarak kaç markayla test ettiği açıklanmasa da sayının çift haneli olduğu biliniyor. Bununla birlikte gruplar, spor kulüpleri hatta şöhretlerin de dahil olabileceği belirtiliyor.

Facebook'un deneme aşaması ticarete doğrudan gelir odaklı yaklaşmıyor. Buna karşın gelişme, kullanıcıların satın alma alışkanlıklarıyla ilgili bilgilerin toplanmasına imkan vermesiyle reklam verenleri ve müşterilere online kanallardan ulaşmak isteyen mağazaları yakından ilgilendiriyor.

Google, mobilde arama sonuçlarında satın al butonunu ABD'de devreye alacağını dün açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.