Arama sonuçlarını Ramazan için özelleştiren Yandex'e iftar saatini sorabilirsiniz

Arama sonuçlarını Ramazan için özelleştiren Yandex'e iftar saatini sorabilirsiniz

Google'ın gerek Ramazan özel hub'ı gerek arama sonuçlarının iftar vakti için ideal sonucu getirmiyor olması Yandex'in işine yarayacak gibi görünüyor. Arama sonuçlarını Ramazan içerikleriyle özelleştiren Yandex Türkiye, iftar veya sahur saati sorularının cevabını doğrudan Diyanet kaynaklı olarak konumunuza göre size getiriyor.

Yandex Türkiye'nin arama sonuçlarında Ramazan için yaptığı özelleştirme, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, namaz vakitleri ve sureleri de kapsıyor. Örneğin Yandex'te İhlas Suresi'ni aradığınızda, Sure'nin anlamına doğrudan erişebiliyor, kaynak sayfaya gidebiliyorsunuz. Sureleri dinlemek için de kısayol oluşturan Yandex, bunun için sizi ilgili sayfalara yönlendiriyor.

yandex sure

Yandex'in Ramazan Ayı'nda yapılan aramaları baz alarak geliştirilen sonuçlarına Ay'a özel içerikler eşlik ediyor. Kullanıcıların Ramazan'a özel yemek tarifleri, trafik, seyahat bileti, sureler gibi bilgilere hızlıca erişmesi sağlanıyor. Sultanahmet, Süleymaniye ve Kutsal Emanetler gibi Ramazan'da sıklıkla ziyaret edilen noktaların panoramik görüntüleri de öne çıkarılıyor.

Yandex dahil tüm internet şirketlerinin Ramazan'a özel yerelleşme çalışmalarının web öncelikli olması dikkat çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.