Twitter, platformunda geçen tüm muhabbetlere dahil oluyor

Twitter, platformunda geçen tüm muhabbetlere dahil oluyor

twitter muhabbetTwitter, siz isteseniz de istemeseniz de, platformunda geçen muhabbetlere dahil oluyor. Atılan tweet'lere verilen yanıtların gösterimine algoritmalarıyla müdahale etmeye başlayacağını dün duyuran Twitter (elbette Twitter bunu bu şekilde söylemiyor), daha fazla etkileşim sağlayan yanıtları daha üst sıralarda göstermeye başlıyor.

Twitter açıklamasında, Tweet sayfalarında özellikle çok fazla yanıt alan tweet'ler söz konusu olduğunda sohbeti takip etmenin zor olduğu belirtiliyor. Twitter bu sorunu, ilgili sohbetleri gruplayarak ve en ilginç yanıtları öne çıkararak çözmeye çalışıyor. Hangi tweet'lerin öne çıkarılacağı konusunda Twitter algoritmaları, muhabetti açan hesabın verdiği yanıtlar gibi faktörleri göz önünde bulunduruyor. Twitter bu faktörlerin neler olduğuyla ilgili daha fazla açıklama yapmıyor.

Conversations_Tweet_page_1Yenilikle birlikte Tweet sayfalarında gösterilen yanıtlar mavi bir çizgiyle birbirine bağlanıyor. Diğer yanıtları görmek için kullanıcıların "Diğer yanıtları göster" bağlantısını takip etmesi gerekiyor.

Yeniliğin kullanıcı açısından bir avantajı, küfür ya da taciz içeren tweet'leri, olabildiğince gözden uzaklaştırması. Twitter açısındansa etkileşim yaratan tweet'lerin ödüllendirilerek haliyle daha fazla etkileşim yaratılmasını sağlamak.

Halihazırda bir süredir algoritmalarıyla zaman akışına müdahale eden Twitter, platformundaki sohbetler üzerinde çalışmalarını sürdüreceğini belirtiyor. Amaç, kullanıcıları konuşmaya daha fazla teşvik etmek, en ilgili içeriği onlara göstermek. Kulağa yabancı gelmese de, kullanıcının kendi ürettiği içerik üzerinde gittikçe daha az söz sahibi olduğunu doğruluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.