YOYO'nun aktif kullanıcı sayısı 14 bine ulaştı [İnfografik]

YOYO'nun aktif kullanıcı sayısı 14 bine ulaştı [İnfografik]

Araç paylaşım servisi YOYO üçüncü yılına özel olarak  hazırladığı infografikle önemli bilgiler paylaştı. Buna göre servisi daha çok 25­-34 yaş arası genç iş insanları ve gezmeyi seven üniversite öğrencileri tercih ediyor.

Şu an sistemi kullanan aktif üye sayısını 14 bin 334​ olarak açıklayan şirket rezervasyonların yüzde 46’sının mobil uygulama üzerinden yapıldığını söyledi. Bu oran 2013 yılında yüzde 8 iken, 2014 yılında yüzde 33'e yükselmiş.Üç yıl içinde YOYO kullanıcıları 65 binden fazla rezervasyon yaparken toplam rezervasyon süresi 750 bin dakikaya ulaşmış. Rezervasyon başına alınan ortalama mesafeyse 79 kilometre.

YOYO’cular arasında en popüler semtler Levent, Kadıköy ve Bakırköy​. Kullanıcılarına sunduğu TELEPORT hizmetiyle, üyeler ihtiyaçlarına göre Avrupa yakasından aldığı bir aracı Anadolu yakasında bırakma imkanına sahip oluyorlar. Ayrıca isteyen üyeler vale hizmetiyle aracı istediği noktaya çağırabiliyor ya da istediği noktada bırakabiliyor. Şu an sistem üzerinde beş farklı TELEPORT merkezi bulunuyor.

drive-yoyo-arac-paylasim

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.