Lenovo, projeksiyon klavye ve ekran teknolojisini yeni telefonunda bir arada kullanacak

Lenovo, projeksiyon klavye ve ekran teknolojisini yeni telefonunda bir arada kullanacak

Akıllı telefonların projeksiyon fonksiyonu barındırmasının örneğini çeşitli şirketler bugüne kadar ürünleştirerek sundular. Bunların arasında en bilineni ise Samsung'un "Galaxy Beam" kodlu akıllı telefonu olmuştu. Ancak bu özellik ürünleştirildikten sonra istenilen etkiyi kullanıcılar arasında yapamadı.

Lenovo bugün gerçekleştirilen "Lenovo Tech World" konferansında akıllı telefonlardaki projeksiyon özelliğini bir adım öteye taşıyan ürünü Smart Cast'i sergiledi. Fikir ve prototip olarak uzun süredir bulunan 'projeksiyonlu klavye'yi ürünleştirerek akıllı telefona uyarladı. Lenovo'nun yeni çıkaracağı akıllı telefon üzerinde entegre lazer projektör yer alacak ve görüntünün yansıtıldığı yüzeyi dokunmatik klavyeye dönüştürecek.

lenovo

Lenovo'nun üreteceği akıllı telefon aynı zamanda normal bir projeksiyon cihazı olarak da kullanılabilecek. Bunun için telefonun üzerinde yer alan projeksiyon modülünün iki farklı kullanım ve duruş stili bulunuyor. İlki düz olarak görüntüyü direk yansıtıp projeksiyon olarak kullanmak için diğeri ise çapraz bir açıyla görüntüyü bir yüzeye yansıtarak dokunmatik ekrana dönüştürmek için.

Ürünün piyasaya ne zaman çıkacağı ve fiyatı ile ilgili detaylar ise henüz bilinmiyor. Aşağıda ürünün tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.