Nokia, yeniden cep telefonu üreteceği yönünde çıkan haberleri reddetti

Nokia, yeniden cep telefonu üreteceği yönünde çıkan haberleri reddetti

Nokia 3310Mobil cihaz üretim birimini Microsoft'a satan Nokia, akıllı telefon üretimine döneceği yönündeki iddiaları reddettiğini açıkladı.

Hatırlanacağı üzere, mobil cihaz üretiminin merkezi olan Çin'deki kaynaklar Nokia'nın akıllı telefon pazarına geri döneceğini paylaşmıştı. Microsoft ile yapılan anlaşması gereği, 2016’nın 4. çeyreğinden önce kendi markasını akıllı telefonlar üzerinde kullanamayan Nokia'nın bu tarihten sonra akılı telefonu üretimine başlaması bekleniyordu.

Kısa süre önce Alcatel-Lucent'i satın alarak ağ teknolojileri alanında elini güçlendiren şirket, Çin'de AR-GE çalışmaları yaptığına dair sunulan rapoların yanlış olduğunu açıkladı. Henüz son kullanıcılara dönük bir cihaz üretimi veya satışı planlanmadığı açıkladı ve bunu defalarca tekrarladığının altını çizdi.

Bu açıklama resmi olduğu için kabul görse de Nokia'nın akıllı telefon özelinde marka lisanslaması yapacağı da konuşuluyor. Nokia'nın ürün biriminin başında olan Sebastian Nystrom, Kasım ayında bu alandaki fırsata bakmamanın çılgınlık olacağını söylemişti.

Nokia'nın mobil ağ ve haritalama teknolojilerindeki iddiası oldukça büyük ama Nokia N1 tabletini çıkaran şirketin giderek büyüyen akıllı telefon pazarına karşı koyacağına inanmak ve gelecekte de 3310 modeliyle anılmak istediğini söylemek biraz zor.

2016'nın son çeyreğine epey zaman var, Çinli üreticilerin yeni gelişmeleri sızdıracağına da şüphe yok. Üretim dedikodularının gerçek olup olmadığından emin olmak için biraz daha beklememiz gerekecek.

*Önizleme Görsel Kaynak: Reuters/Roni Rekomaa/Lehtikuva

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.