LinkedIn Türkiye'de 4 milyon 300 bin kullanıcıya ulaştı [İnfografik]

LinkedIn Türkiye'de 4 milyon 300 bin kullanıcıya ulaştı [İnfografik]

Dünya genelinde 300 milyon kullanıcı sayısını bundan tam bir yıl önce geride bırakan LinkedIn'in en hızlı büyüdüğü ülke ise Türkiye. Publik'in, LinkedIn Türkiye kullanıcı istatistiklerine göre profesyonel ağın Türkiye'deki kullanıcı sayısı 4 milyon 300 bin.

linkedin tr

Türkiye'deki profesyonellerin LinkedIn'de pozisyonlara göre dağılımını da incelenen verilere göre, Türk girişimciler LinkedIn'i en yaygın olarak kullanan ilk beş grup arasında. Zira LinkedIn'in Türk kullanıcıları arasında satış pozisyonu yüzde 14'le ilk sırada, onu yüzde 11'le mühendislik izliyor, girişimcilikse yüzde 6 ile beşinci sırada.

linkedin tr2

Türkiye'deki LinkedIn kullanıcıları üstlendikleri görevlere göre de analiz edilirken, 4 milyon 300 bin kullanıcının 500 bininin karar verici profesyoneller olduğunu söylüyor.

Webrazzi Pro'nun derlediği verilere göre LinkedIn'in Türkiye'deki kullanıcı sayısı geçtiğimiz Eylül ayında 3,7 milyondu. Türkiye, dünya çapında LinkedIn'i en yaygın olarak kullanan ilk 20 ülke arasında 19'uncu sırada yer alıyordu.

Daha fazla detay için aşağıdaki infografiği inceleyebilirsiniz.

linkedin-turkiye-verileri

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.