Insights kapsamlı içerikleri ve raporlarıyla içgörü yaratıyor, stratejilere yön veriyor. Popüler Insights içeriklerine göz atın.
Son teknolojinin etkilerini Webrazzi merceğiyle inceleyin, detayları görün, güçlü stratejiler yaratın. Özel makaleler ve raporlara erişmek için hemen harekete geçin.

BlaBlaCar, Autohop'u satın alarak Doğu Avrupa'daki gücüne güç kattı

BlaBlaCar, Autohop'u satın alarak Doğu Avrupa'daki gücüne güç kattı

Uzun mesafe araç paylaşım uygulaması BlaBlaCar satın alma yaparak büyümeye devam ediyor. Autohop'u satın alan Paris merkezli girişim Avrupa'da elini biraz daha güçlendirdi.

Macaristan merkezli bir girişim olan AutoHop, BlaBlaCar'ın Doğu Avrupa'daki rakiplerinden biriydi. Bu satın almayla Autohop'un hizmet verdiği 4 ülke (Macaristan, Romanya, Hırvatistan ve Sırbistan) BlaBlaCar'ın hakimiyetine geçmiş oldu.

Satın alma detayları paylaşılmazken, Autohop'un Autohop.hu ve Autohop.ru gibi ülkelere özel siteleri BlaBlaCar.com'a yönlendiriliyor. Yani Autohop'un kendi ismini kullanmayacağı şimdiden kesinleşmiş oluyor. Blablacar arac paylasimi Autohop

Temmuz 2014’te üçüncü tur yatırımla 100 milyon dolar daha toplayan BlaBlaCar, geçtiğimiz Ocak ayında Avrupa dışındaki ilk adımını Hindistan'a atmıştı. Halihazırda Türkiye'de faaliyette olan BlaBlaCar, güncel durumda 18 ülkede hizmet veren bir girişim haline gelmiş oldu.

Bir yetenek satın alması olarak da yorumlanan satın alma, uzun mesafe araç paylaşım işinin karlılığına da işaret ediyor. BlaBlaCar'ın yolculara yüzde 50'ye varan oranlarda para ve yüzde 25-50 oranında zaman tasarrufu sağladığı belirtiliyor. Araç sahipleri de sağladığı ek kazançla bu zincirin devamını getiriyor. BlaBlaCar'da ortam sağlayıcı olarak bu karşılıklı kazanımdan kârlı çıkıyor.

Bakalım paylaşım ekonomisine katkı sağlayan bu alandaki yerli girişimler (bkz: Volt, Yolyola) BlaBlaCar'ın büyümesinden ilham alarak bize yeni haberlerle gelecek mi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.