Bu akşam ilk kez düzenlenecek Apple Watch etkinliğinden beklenenler

Bu akşam ilk kez düzenlenecek Apple Watch etkinliğinden beklenenler

Apple'ın "Spring Forward" konseptiyle düzenlenen ve çok büyük olasılıkla Apple Watch'a odaklanacak olan etkinliği Türkiye saatiyle bu akşam 7:00'de başlayacak. Canlı bloglamayla aktaracağımız etkinlik, Nisan sonunda piyasaya sunulacak olan Apple Watch ile ilgili başta satışa sunuluş tarihi olmak üzere merak edilen bir çok soruya cevap verecek.

5,10, 15, 20... bin dolar?

Apple'ın akıllı saati Apple Watch ilgili en çok tartışılan konuların başında haliyle fiyatı geliyor. Konuyu bugüne kadar takip etmeyenler için, Apple Watch'ın "Apple Watch", "Apple Watch Sport" ve "Apple Watch Edition" olmak üzere üç farklı modelle piyasaya sunulacağını hatırlatalım. Her bir modelin 38 mm ve 42 mm (ölçü, geleneksel saatlerin aksine Apple Watch modellerinin dikey uzunluğunu belirtiyor) olmak üzere iki farklı boyutu bulunuyor ve Apple'ın iPhone 6 modellerinde olduğu gibi büyük olan için biraz daha yüksek fiyat belirlemesi olası. Zira Apple her iki boyut için de cinsiyet ayrımı yapmıyor, ancak büyüklük bazı kullanıcılar daha fazla faydayla eşdeğer olabiliyor ve bunun için daha fazla ödemeyi kabul edebiliyorlar.

apple watch

Apple Watch'ın fiyatlamasıyla ilgili resmen telaffuz edilen tek sayı Apple Sport'a ait 349 dolarlık başlangıç fiyatı. Apple'ın en ucuz saati olması beklenen Apple Watch Sport, gümüş alüminyum gövde ve kauçuktan yapılmış "sport band" kordonlarıyla sunuluyor. Dinamik yaşam biçimine uyumlu ürünün 38 ve 42 mm'lik boyutları için fiyat aralığının 349-400 dolar arasında değişmesi olası. (Buna kordon fiyatlarını eklemek de gerekebilir.)

İkinci model Apple Watch ise Apple'ın ilk giyilebilir teknolojisi için, adından çağrıştırdığı üzere amiral gemisi olma özelliğinde olabilir. Paslanmaz çelikten yapılan parlak gövde, safir kristal ekranla gelen Apple Watch'a beş farklı kordon türü eşlik ediyor. Apple Watch'ın baz fiyatının 500-600 dolar civarında olacağı tahmini akla yatkın görünüyor. Ucuzdan pahalıya doğru sıralandığında Sport Band, Classic Buckle, Milanese Loop, Modern Buckle ve Leather Loop kordonlarıyla kombine edilecek olan cihazın fiyatının bu şekilde bin doların üstüne çıkması da büyük olasılık.

Apple'ın metalürji uzmanlarıyla birlikte çalışarak geliştirdiği 18 karatlık Edition modeli standart altından yüzde 50 daha sert bir gövdeye sahip. Rose ve gold olmak üzere iki farklı renkte sunulan ürüne özel altın tokalar ile Sport Band, Modern Buckle ve Classic Buckle olmak üzere üç farklı kordon eşlik ediyor. Lüks segmente hitap edecek ürünün fiyatıyla ilgili tahminler 5 bin dolardan başlayarak 20 bin dolara kadar çıkıyor.

apple watch magaza

Nasıl satılacak?

Geçtiğimiz yıl Burberry eski CEO'su Angel Ahrendts'i transfer eden Apple'ın önümüzdeki 10 yıl için yeni bir mağaza deneyimi tasarladığı biliniyor. Apple Watch'ın gelişi bu yönde ciddi yenilikleri görmeye başlayacağımız anlamına geliyor ve Apple'ın bu akşamki etkinliğinde ilk kez bir kadın yöneticiye sahneyi bırakarak, bu konuda detaylar paylaşması da olası. Lüks segmente de hitap eden Apple Watch'ın nasıl sunulacağı, Apple Store'a bu müşterileri nasıl çekeceği merak edilen konular arasında. Bununla birlikte satışların Apple mağazalarıyla sınırlı olmayacağını da ön görebiliriz. Moda mağazalarının bu konuda ne kadar istekli olduğu, Apple'ın üçüncü parti aksesuarlara izin verip vermeyeceği soruları da yanıtlanabilir bu akşamki etkinlikte.

Şarj konusu

Apple'ın tasarım gurusu Jony Ive, geçtiğimiz günlerde Financial Times'a verdiği röportajda Apple Watch'ın bazı modellerinin (büyük apple watch magaza 2olasılıkla Edition) kutusunun cihazı manyetik olarak şarj eden bir şarj aleti gibi çalışabildiğini söylüyordu. Bu etkileyici olsa da, cihazla ilgili asıl soru bir şarjla ne kadar uzun süre kullanılabileceği. Apple'ın halihazırda iPhone'larını hemen her gece şarj etmeye alışkın kullanıcılarına ne tür bir sürpriz hazırladığı konusunda net bir bilgi yok. Bu konuda beklentinizi minimumda tutmanız faydalı olabilir.

12 inç'lik MacBook Air, 12,9 inç'lik iPad Pro

Apple'ın ürün lansmanları takvimi yeni bir Macbook Air lansmanının zamanı geldiğini gösteriyor. Apple'ın 12 inç'lik Retina display özelliğine sahip yeni Macbook Air'i bu akşamki etkinlikte tanıtabileceği söyleniyor. Buna dayanak olarak gösterilense, WSJ'nin ürünün ikinci çeyrekten itibaren sevkiyatına başlanacağı haberi. Apple'ın aynı zamanda 12,9 inç'lik yeni bir iPad modeli ürettiğini iddia eden haber, "iPad Pro" modelinin USB portlarıyla gelebileceğini de söylüyor.

Buna karşın Apple Watch'a ayrılmış özel gecede Macbook Air ve iPad Pro'ya yer verip vermeyeceği konusunda kişisel fikrim, Apple'ın dikkatleri dağıtmak istemeyeceği yönünde. Apple Watch için Apple'ın bu ürünleri WWDC 15 ajandasına kaydırma olasılığı da var.

Apple'ın "Spring Forward" etkinliğini sürprizlere açık bir şekilde beklemekte fayda var zira Apple Watch, şirketin moda endüstrisini de hedefleyen ilk ürünü. Kaçırmamanız gereken etkinliği saat 7:00'den itibaren bizimle birlikte takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.