Stripe, Bitcoin'i ödeme yöntemleri arasına ekledi

Stripe, Bitcoin'i ödeme yöntemleri arasına ekledi

bitcoin odeme stripeABD'nin popüler ödeme sistemleri girişimlerinden Stripe da Bitcoin'e kapılarını açtı. Artık Stripe üzerinden Bitcoin ile ödeme yapılabilecek. Microsoft'u dahi kendine çeken şifrelenmiş para birimi Bitcoin'e karşı kayıtsız kalamayan Stripe, stripe.com/bitcoin adresinde geliştiricilerin ihtiyaç duyacağı API ve dökümantasyonları da yayınladı.

Şimdiye kadar sektördeki farklı Bitcoin ödeme sistemlerine rakip olan Stripe, her Bitcoin transferinden yüzde 0.5 oranında bir komisyon alacağını belirtiyor. İşlem başına ücret istemiyor ve gizli bir ücret olmadığını da belirterek şeffaf davrandığını söylüyor.

Derin webin ve siber korsanların favori para birimi olan Bitcoin, aslında Stripe'ın ajandasına yaklaşık 1 yıl önce girmişti.

bitcoin odeme stripeAralık 2014'te Bitcoin testlerini tamamlayan Stripe, bu yenilikle Bitcoin ile alışveriş yapılabilen mağaza sayısını da muhtemelen ciddi şekilde arttırmış olacak. Stripe, Apple Pay'i de ilk entegre eden girişimlerden biri olmuştu.

Hatırlatmak gerekirse Stripe, 2014 yılı sonunda Sony ile Kuzey Koreli siber korsanlar arasında sorun olan The Interview filminin izlenmesine aracılık ederek sıradan bir girişim olmadığını göstermişti.

Stripe için Aralık 2014'ün bir başka önemli tarafı da 3.5 milyar dolar değerlemeyle 70 milyon dolar yatırım almış olmasıydı.

Türkiye'de ödeme sistemleri pazarındaki girişimlerin Bitcoin tarafına eğilmemesinin elbette yasal ve mantıklı açıklamaları var ama 2015 yılı içinde Türkiye'de de dijital para birimleri konusunda hareketlenme olabileceğini düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.