Orange Telekom, 20 milyon Euro bütçe ayırdığı Digital Ventures'ı duyurdu

Orange Telekom, 20 milyon Euro bütçe ayırdığı Digital Ventures'ı duyurdu

Orange, aktif 240 milyon müşterisiyle Fransa'nın en büyük telekom şirketlerinden birisi ve global olarak da bilinirliği yüksek bir şirket.

Orange, yeni duyurduğu bir fonla birlikte bundan böyle girişimleri de destekleyici rol üstlenmeye başlayacak gibi gözüküyor. Digital Ventures adıyla duyurduğu fonun bütçesini tam 20 milyon Euro olarak belirleyen şirket, seçeceği erken dönem teknoloji şirketlerine yatırım yapma kararı almış.

2012 yılında fon konusunda daha önce tecrübesi bulunan Orange, reklam devi Publicis ve Fransa yatırım ajansı Iris ile birlikte 400 milyon dolarlık bir fon kullanmıştı. Bu fondan yararlanan girişimlerden birisinin Deezer, birisinin de DailyMotin olduğunu ve bu girişimlerin Fransa'dan çıkarak dünyaya açıldıkları ve başarılı noktalara geldiklerini mutlaka hatırlatmamız gerekiyor.

Orange, Digital Ventures ile girişimlere inandığını dile getiriyor ve girişimlerin global büyümelerini desteklemek konusunda onlara itici bir güç olmak istediğini belirtiyor. Digital Ventures olarak, Orange grubu içinde bu iş için dedike bir takım oluşturulmuş ve ilk yıl bütçesi 20 milyon Euro olan fonun, pek çok Fransız girişime yatırım yapacağını tahmin ediyoruz.

Orange'ın bu fonla girişimcilerden bir beklentisi de Orange'ın operatör işini keşfetmeleri veya grubun yeni büyüme alanlarına taşıması. Orange, finans desteğinin yanı sıra, toplam 30 ülkede faaliyet gösteren Orange ağını da girişimcilere bir fırsat olarak sunmaya hazır olduğunu belirtmekten kaçınmıyor. Orange'ın profesyonel kadrosu, girişimlere uzun vadeli koçluk da sunuyor. Kısacası Orange'ın Digital Ventures'ı, sadece finansal destek değil, girişimlere manevi destek ve know-how konusunda da yardımcı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.