Bebek ve çocuk ürünlerine odaklı e-ticaret girişimi windeln.de, 45 milyon euro yatırım aldı

Bebek ve çocuk ürünlerine odaklı e-ticaret girişimi windeln.de, 45 milyon euro yatırım aldı

Bebek ve çocuk ürünlerinde odaklanan, Almanya, Münih merkezli e-ticaret girişimi windeln.de 45 milyon euro yatırım aldı. Goldman Sachs ve Deutsche Bank liderliğindeki turun diğer katılımcıları halihazırda şirketin yatırımcıları olan DN Capital, MCI Management ve 360 Capital oldu.

Şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını 80 milyon euroya çıkaran yatırım, windeln.de'nin coğrafi yayılımını finanse etmekte kullanılacak.

2014 yılı sonunda brüt gelirleri bir önceki yıla göre iki katına çıkarak 130 milyon euroya ulaşan windeln.de, bebek ve çocuk ürünleri alanında Almanca konuşulan İsviçre ve Avusturya pazarlarında hizmet veriyor. windeln.de'nin yönetim kuruluna danışman olarak katılacak olan Goldman Sachs Merchant Banking Division Europe Teknoloji Yatırımları Direktörü David Reis, şirketin bu pazarların ötesine açılmasına destek olacaklarını söylüyor.

2013 yılında kindertraum.ch ve toys.ch gibi farklı satın almalarla büyüyen windeln.de'nin planları arasında yeni satın almalar da var. Bebek ve çocuklara odaklı yeni dikeyler de organik ya da inorganik olarak eklenecek.

windeln.de CCO’su Jaclyn Schnau, Türkiye'den annelutfen.com'un danışmanları arasında yer almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.