Google Glass satıştan kalkıyor, yeniden yapılanma için Nest yaratıcısı Tony Fadell'e bağlanıyor

Google Glass satıştan kalkıyor, yeniden yapılanma için Nest yaratıcısı Tony Fadell'e bağlanıyor

Google, gerek son kullanıcının ilgisini yitirmesi gerekse Google X çatısı altındaki ekibinin teker teker birimi terk etmesi nedeniyle bir süredir sorunlu bir ürün haline gelen Google Glass için yeni bir başlangıç planlıyor.

Önce, Glass'ın 2013 yılından bu yana piyasada olan 1,500 dolarlık explorer (kaşif) versiyonunu 19 Ocak 2015 itibariyle satıştan kaldırılıyor. Google Glass, (gerçekten giyilebilir olan) gelecek versiyonu geliştirilmek üzere, Nest CEO'su Tony Fadell'e emanet ediliyor.

tony-fadellGoogle tarafından yapılan açıklamayla duyurulan yeniden yapılanma sürecinde, bugün Google'ın yarı gizli birimi Google çatısı altında faaliyet gösteren Google Glass'ın "mezun edilerek", ayrı bir birim haline getirilmesi öngörülüyor.

Bağımsız hale gelen birim, Google Glass'ın halihazırda yöneticisi olan Ivy Ross ile yoluna devam edecek ancak bir farkla; Glass artık Nest CEO'su Tony Fadell gözetiminde olacak.

Birçoğunuzun yakından tanıdığı Fadell, eski bir Apple çalışanı ve "iPod'un babası" olarak biliniyor. Halihazırda Nest'in akıllı ev ürünleriyle son kullanıcıya nasıl hitap edeceğini bilen Fadell'ın Google Glass konusunda Apple'a benzer bir yol izleyeceği söyleniyor. Yani ürünün geliştirilme aşamasını olabildiğince gizli tutulup, ancak hazır olduğunda piyasaya sunulacak. Fadell'ın bu yeni sorumluluğu alması, Google'daki etki alanın genişlediğinin işareti olarak da yorumlanıyor.

Google'ın yeni bir Glass versiyonunu bu sene piyasaya sunması bekleniyor ancak bu Glass'ın son hali olmayacak, muhtemelen.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.