Aslanoba Capital'dan San Francisco'lu kuru temizlemeciye yatırım

Aslanoba Capital'dan San Francisco'lu kuru temizlemeciye yatırım

aslanoba capital sliced invested rinseAslanoba Capital, sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da yatırımlara devam ediyor. Daha önce ABD'de 4 farklı girişime yatırım yaptığını paylaştığımız melek yatırım fonunun bu kez iki yeni girişime yatırım yaptığını öğrendik. 2014 içinde tamamlandığını öğrendiğimiz yatırımların tutarları hakkında bilgi veremiyoruz ama Aslanoba Capital'in ABD'deki yatırımlar için 100-250 bin dolar ayırdığını biliyoruz.

Rinse.com

Aslanoba Capital'in yatırım yaptığı Rinse.com, kuru temizleme ve çamaşır yıkama işini kapınıza getiren San Francisco merkezli bir girişim. Hizmet alanındaki bir işi teknolojiyle birleştiren Rinse'nin kurucularından James Joun'un (diğeri Ajay Prakash) aileden gelen bir işi kendi teknolojik yetenekleriyle birleştirmesi girişimin geleceğine dair umut veriyor.

Rinse'nin temizlik çalışanları istediğiniz saatte kapınıza gelerek kirli kıyafetlerinizi alıyor ve temizledikten sonra yine kapınıza kadar getirerek uygun bir fiyata zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor. Özellikle İstanbul için uygulanabilecek bir fikir olduğunu düşünüyorum ki bugün spor salonları gibi firmalar bu konuda B2B hizmetler alıyor.

Sliced Investing

Aslanoba Capital'in 2 milyon dolarlık bir yatırım turu içinde desteklediği diğer girişim ise SlicedInvesting.com. Bir çevrimiçi yatırım fonu platformu olan Sliced Investing, akredite olmuş yatırımcıların 20 bin dolar kadar küçük tutarlarla yatırım fonlarına katılmasına aracılık ediyor.

sliced investing yatirim aslanoba capital

Bildiğiniz gibi AngelList geçtiğimiz yıllarda bu alana adım atmış ve 2014 yılında girişimcilerin 100 milyon dolardan fazla yatırım almasına aracılık etmişti. Khosla Ventures'ın da yatırımcıları arasında olduğu Sliced Investing'in 2015'te takip edilmesi gereken girişimler arasına eklemek yanlış olmaz.

Akhil Lodha ve Michael Furlong tarafından kurulan Sliced Investing, 2014 yazında Y Combinator girişimlerinden biri olarak seçilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.