Bulut bilişim entegrasyonuna başlayan Salesforce ilk işbirliğini Microsoft ile yapıyor

Bulut bilişim entegrasyonuna başlayan Salesforce ilk işbirliğini Microsoft ile yapıyor

Dünyanın en büyük SaaS girişimlerinden birisi olan CRM yazılımı Salesforce, dosyaların bulutta da saklanabilmesi adına bulut depolama şirketleri ile entegrasyon sağlamak için adımlar atmaya başladı.

Salesforce'un FilesConnect adlı yeni ürünü, buluttaki dosyalarınıza Salesforce çözümü içinden de bağlanabilmenizi ve buradaki dosyalar üstünde aynı bulutta olduğu gibi çalışabilmenizi sağlayacak.

İlk olarak Microsoft SharePoint ile entegre edilecek yeni ürüne hemen ardından Microsoft'un bulut depolama çözümü OneDrive da eklenecek. Böylece Salesforce çözümü kullanan müşteriler, bilgilerini OneDrive'da depolayabilecekler.

Bu yılın ilk yarısında Microsoft ve Salesforce bir anlaşma imzalamış ve bazı işbirliklerinin yakında geleceği sinyallerini zaten vermişti. Microsoft'un böyle bir çözümü Salesforce'a sunması da karşılıklı 'kazan-kazan' hesabına dayanıyor. Ancak Salesforce'un alternatif bulut depolama hizmetlerini de 2015 yılının ortasına doğru servisine entegre etmesi bekleniyor. Her ne kadar dillendirilmiyor olsa da bu bulut depolama hizmetlerinin Dropbox ve Box olması olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.