Türkiye'de 200'den fazla video yayıncısına ulaşan BuzzMyVideos, hızlı büyümesini sürdürmek istiyor

Türkiye'de 200'den fazla video yayıncısına ulaşan BuzzMyVideos, hızlı büyümesini sürdürmek istiyor

buzzmyvideos video reklam yayinci (1)Televizyon başında geçirilen vakit giderek internete ve çevrimiçi videolara kayıyor. Bu eğilimi erken farkeden ve kurucuları arasında bir Türk'ün de bulunduğu BuzzMyVideos.com da video yayıncılarını ve reklamverenleri geleceğe hazırlıyor.

Bundan tam 1 yıl önce Türkiye pazarına merhaba diyen BuzzMyVideos, Google ve YouTube için toplam 12 yıl mesai harcayan Paola Marinone ve Bengü Atamer tarafından kurulan bir girişim. Çevrimiçi video tanıtımında uzman olan ikili, tüm bilgi birikimlerini 2012 yılında Londra'da kurdukları BuzzMyVideos'a aktarmış.

Çoklu kanal ağı ve ortaklık programı üzerinden video yayıncılarının daha yüksek gelirlere ulaşacağı, reklamverenlerin de daha fazla etkileşime ulaşacağı bir yapı inşa etmiş.

Kasım ayında 2.5 milyon dolarlık yatırım alan girişim, yeni geliştirilen BuzzScorecard adlı teknolojiyle, ağlarında yer alan içerik üreticilerinin kanallarını otomatik olarak optimize etmeye başlamış. Dolayısıyla hem zamandan hem de paradan kazandıran önemli bir yeniliğe imza atmış.

2014'te hızlı büyüme

BuzzMyVideos'a katılmayı talep eden video yayıncısı 100 bini geçse de bunların sadece 5 bini içeriye kabul edilmiş. Her ay 100 yıla eşdeğer sürede videonun görüntülenmesini sağlayan BuzzMyVideos ağının elde ettiği gelirler, 2014'ün ilk yarısında bir önceki yıla oranla yüzde 100'lük bir artış yakalamış.buzzmyvideos video reklam yayinci (1)

Avrupa’da bir ilki gerçekleştirerek AOL ile içerik dağıtımı ortaklığına imza atan BuzzMyVideos, dünya genelinde her ay 100 yıla eşdeğer sürede video görüntülemeye ulaşırken, BuzzMyVideos kanallarının eriştiği abone sayısı 16 milyonu bulmuş.

Türkiye'de de yükselişte

Dijital reklam harcamalarının 3.5 milyar Pound olarak kaydedildiği İngiltere'de işe başlayan BuzzMyVideos, şu anda 4 dilde hizmet veriyor ve aldığımız bilgilere göre Türkiye'den 200'ü aşkın YouTube içerik oluşturucusunu ağına katmayı başarmış. Türkiye’de 200’den fazla YouTube içerik sağlayıcısını temsil eden girişim, Türkiye’deki görüntülenme oranlarında geçen seneye oranla yüzde 160 büyüme göstermiş ve günde 10 yıla eşdeğer sürede video görüntülemeye ulaşmış.

CEO poziyonunundaki Paola Marinone'nin verdiği bilgiye göre çevrimiçi video pazarının 2017'ye kadar 37 milyar dolara ulaşması bekleniyor. BuzzMyVideos da bu pastadan daha büyük bir pay almayı, Türkiye'deki yayıncısı sayısını yükselterek kendi kategorisinde zirveye çıkmayı istiyor.

Önümüzdeki dönemde profesyonel video içerik üreticilerinin daha fazla kazanç sağlayacağı malum. Bu alandaki girişimlerin yatırımlarla büyüyeceğini tahmin etmek zor değil. BuzzMyVideos'un nasıl bir büyüme göstereceğini ise hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.