Akıllı web sitesi tasarım aracı The Grid 4.6 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı web sitesi tasarım aracı The Grid 4.6 milyon dolar yatırım aldı

Sizlere henüz 2 ay kadar önce tanıttığımız ve bir hazır web sitesi tasarlama aracı olan The Grid, tohum yatırımının ardından ilk tur yatırımını aldı. The Grid'in yola çıkarken en büyük amacı, web site tasarımını yapay zekaya bırakmasıydı.

Kitle fonlama ile de ciddi miktarda hız alan The Grid ekibi, ilk tur yatırımını da 4.6 milyon dolarlık bir miktarla aldığını duyurdu. Şirket, tohum yatırım olarak 3.1 milyon dolar toplamayı başarmıştı. Kısacası The Grid, 8 milyon dolara yakın bir bedel yatırım toplamayı başarırken, ciddi bir atakla geleceğinin de sinyallerini veriyor.

AME Cloud Ventures'ın önderliğinde gelen 4.6 milyon dolarlık ilk tur yatırımının içinde The Grid'in önceki yatırımcıları olan Disney Interactive eski başkanı John Pleasants, WordPress'e tema üreten Elegant Themes'in kurucusu Nick Roach ve Facebook eski VP’si Greg Badros da bulunuyor.

The Grid, farklı amaçlara göre web sitenizi o amaca en uygun hale gelecek şekilde optimize ediyor. Okunurluğu hedefleyen bir kullanıcı ile, web sitesinde satış hedefi bulunan kullanıcıların doğal olarak internet ortamında çok farklı amaçları bulunuyor ve The Grid'in yapay zekası da buna göre hareket ederek, kendi kendini optimize ediyor. The Grid yine aynı şekilde içerik konusunda da yapay zeka gücünü kullanarak içeriklerin en iyi nerede konumlandırılması gerektiği, yazı ve fotoğrafların konumu ile ilgili önemli geliştirmeler yapıyor.

2015 yılının İlkbahar aylarında hizmete girmesi beklenen The Grid'in gelir modeli ise aylık abonelik ücretine dayanıyor olacak. The Grid hizmetini şu anda alınan belli bir bedelle indirime hak kazanırken, ürünün piyasaya sunulmasının ardından ise aylık abonelik ücretinin 25 dolar olacağını da belirtelim. The Grid, ilk etapta hem akıllı web sitelerinin oluşturulması, belki ileride de çok sağlam bir e-ticaret altyapısı sunmasıyla "kendi web siteni kendin oluştur" konseptinde pazardan ciddi pay kapabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.