Apple Türkiye mağazaları da AIDS'e dikkat çekmek için kırmızıya büründü

Apple Türkiye mağazaları da AIDS'e dikkat çekmek için kırmızıya büründü

Apple'ın perakende mağazalarının rengi bu kez kırmızıya döndü. Şirketin 1 Aralık Dünya AIDS Günü'nde, hastalığa dikkat çekmek ve AIDS ile mücadeleyi desteklemek amacıyla sürdürdüğü kampanya, bu yıl Türkiye'de.

AIDS ile mücadele için gerekli kaynağın özel sektör aracılığıyla iletilmesi amacıyla çalışmalar yapan RED'i destekleyen Apple'ın dünya çapındaki mağazalarının logosu kırmızıya döndü. Apple, tarihinde ilk kez gittiği bir uygulamayla, perakende ve online satış mağazalarında 1 Aralık Pazartesi günü yapılan tüm satışların bir bölümünü fona bağışlıyor.

Buna ek olarak, önümüzdeki iki hafta boyunca App Store'da (RED) için Uygulamalar adında özel bir bölüm açacak olan Apple, burada sunacağı 25 yeni uygulamadan sağlayacağı tüm gelirleri doğrudan AIDS ile mücadele eden Global Fund’a aktaracak. Bu aynı zamanda (RED)’i desteklemek için App Store’da yapılan ilk küresel girişim olma özelliğini taşıyor.

Apple, AIDS ile mücadele eden Global Fund’a 8 senedir destek veriyor. Apple, şimdiye kadar AIDS ile savaş için 75 milyon dolarlık destek sağladı.

Apple'ın İstanbul Zorlu ve Akasya AVM'lerinden bugün çekilen görüntüleri aşağıda görebilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.