Instagram, yeni keşif ve fotoğraf düzenleme özellikleriyle güncellendi

Instagram, yeni keşif ve fotoğraf düzenleme özellikleriyle güncellendi

Instagram, gelen son güncelleme ile birlikte kullanıcıların merakla beklediği bazı özellikleri ekledi. Instagram blogu üzerinden yayınlanan yazıyla duyurulan güncelleme, AppStore ve Google Play'de de yerini aldı.

Instagram'a gelen ilk özellik, Instagram'ın kullanıcılarının çevresini genişletmesine yardımcı olacak bir özellik olan Discover, yani keşif bölümünde yapılan geliştirmeler.

Instagram'ın güncelleme öncesi versiyonunda, sadece çevreniz ve ülkenizdeki popüler fotoğrafları görebiliyorken, artık bu fotoğrafların yanı sıra, takip edebileceğiniz kişileri de görebileceksiniz. Bu da, Instagram kullanıcılarının daha çok "takipleşmesi" anlamına gelecek. Böylece Instagram, kullanıcı tabanını genişletmek ve insanları aynı Facebook'un vizyonunda olduğu gibi birbirine bağlamayı hedefleyecek.

Screen Shot 2014-11-10 at 23.16.48

Kullanıcıların gerçekten merakla beklediği ve istediği bir özellik olan, bir fotoğrafı sonradan düzenleyebilme yeteneği de Instagram'a bu güncelleme ile gelmiş oldu. Ancak yanlış anlaşılmasın, fotoğrafın filtre gibi özelliklerini değiştirmeniz halen mümkün değil. Sadece bundan böyle Instagram'a yüklediğiniz fotoğrafların altına eklediğiniz metinleri düzenleyebiliyor, yeni hashtag'ler girebiliyor, fotoğrafı yükledikten sonra bile ilgili fotoğrafa bir lokasyon bilgisi girebiliyorsunuz.

Instagram eklediği bu iki büyük özelliğin yanı sıra, tasarımda da ufak değişikliklere gittiğini de belirtmeliyiz. İlk etapta, hemen aşağıdaki navigasyon ikonlarındaki değişiklik ve yeni özellikler için eklenen sekme tasarımları dikkatleri çekiyor. Instagram'ın iOS için çıkan 6.2 versiyonu AppStore'da, Android için olan 6.10 versiyonu ise Google Play'deki yerini aldığını son olarak belirtelim. Sizin de Instagram'ın yeni özellikleri ve beklentilerinizle ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.