Fuse Powered, popüler iki boyutlu oyun geliştirme platformu Corona Labs'i satın aldı

Fuse Powered, popüler iki boyutlu oyun geliştirme platformu Corona Labs'i satın aldı

fpclMobil uygulama geliştirmek isteyen yazılım geliştiriciler ve başlangıç aşamasında olan kişiler her platformun kendine has detaylarıyla ilgilenmek zorunda. Bugün lideri olan iOS ve Android platformları için "native" uygulama geliştirmek istediğinizde temel olarak bile ayrı programlama dilleri kullanmak zorundasınız.

Yukarıda bahsettiğimiz ihtiyaçları gören, 2009 yılında ilk versiyonunu yayınlayan ve geliştiriciler tek bir uygulama yaparak birden fazla platforma uygulama yapabilmelerini sağlayan Corona Labs, California merkezli Fuse Powered tarafından satın alındı.

Ücretsiz oyunlarını elindeki verileri inceleyip analiz ederek uygulama içi ürün(in-app purchase) önerileri bulunan bununla birlikte elindeki veriyi analiz ederek mobil uygulama geliştiricilerinin uygulama içi reklamlardan para kazanmalarını sağlayan bir şirket olan Fuse Powered, küresel olarak en ünlü 2-boyutlu oyun geliştirme platformlarından bir tanesi olan Corona Labs'i satın aldığını duyurdu.

İki şirketin yaptıkları işlere ve satın almanın nedenini incelediğimizde aslında aynı kullanıcı grubuna farklı hizmetler sunan şirketlerin güçlerini ve tecrübelerini birleştirmesi olarak yorumlayabiliriz. Fuse Powered özellikle uygulama geliştiricilerin uygulamalarından para kazanmalarına yönelik analizler ve hizmetler sunan bir şirket. Hergün milyonlarca uygulamayı anlık olarak analiz ederek onlara günlük olarak para kazanmaları için yardımcı oluyor.

1

Corona ise ilk olarak tek ekrandan kod yazarak 2-boyutlu olarak birden fazla platforma oyun yapılabilecek bir servis olarak yol çıkmış olsada bugün dünya genelinde 300.000 kullanıcısı olan bir çoklu-platform uygulama geliştirme aracı. Aynı zamanda Corona ile geliştirilen uygulama ve oyunların toplam aylık aktif kullanıcı sayısı 200 milyondan fazla. Bununla birlikte şirket ilk olarak 2-boyutlu oyun geliştirmek isteyen kişiler için bir platform olma amacıyla yola çıksada şuan oyunun yanı sıra geliştiricilere e-kitap, kurumsal uygulama ve eğitim uygulaması oluşturmalarına olanak sağlıyor.

Durum böyle olunca Fuse Powered, Corona'yı satın alarak analiz ve mobil uygulamaları para kazanır duruma getirmeye yardımcı bir araç olarak çok önemli bir hamle yapmış oldu. Hali hazırda 300.000 Corona kullanıcısına uygulama içi mağazalarında satmaları gereken ürünler ve uygulama içi reklamlarını nasıl konumlandırmaları ve neler yapmaları gerektiğini söylerek bile büyük bir fırsatı eline aldı. Tabi ki yüzbinlerce kullanıcının ve onların geliştirdikleri uygulamaları kullanan kullanıcıların hareketlerini analiz ederek çok önemli bir know-how edinmiş olacak.

Fuse Powered satın alma rakamıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken. Corona Labs CEO'su Walter Luh Fuse Powered ve Corona Labs ürünlerinin entegrasyonuna başladıklarını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.