Apple'ın iOS 8.1 güncellemesi ne yenilikler getiriyor?

Apple'ın iOS 8.1 güncellemesi ne yenilikler getiriyor?

Apple 17 Eylül'de piyasaya sunduğu iOS 8'in ilk büyük güncellemesini bugün yayınlayacak. iOS 8.1 versiyonunun geliştiriciler için ön izlemesini Eylül ayı sonunda açan Apple, 16 Ekim'deki iPad etkinliğinde iOS 8.1 güncellemesini 20 Ekim'de yani bugün yayınlanacağını duyurmuştu. iOS 8'in ilk sürümlerindeki Bluetooth bağlantısı gibi sorunların gidermesi giderilmesinin yanında iOS 8.1 ile birlikte bazı önemli değişiklikler de geliyor.

apple pay cook

iOS 8.1 ile gelecek en önemli yenilik elbette Apple Pay. Bugün Amerika'da piyasaya sunulacak olan yeni servis, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2, iPad mini ve önümüzdeki yıl piyasaya sunulacak olan Apple Watch ile kullanılabilecek. Kullanıcıların mağazalar ve uygulamalar olmak üzere toplam 220 bin noktadan alışveriş yapmasına olanak verecek olan Apple Pay'in kullanıcılar tarafından özellikle uygulama içi satın almalarda büyük hızla adapte edilmesi bekleniyor. Visa, MasterCard ve AmEX gibi ana kredi kart ağlarıyla birlikte Apple Pay'in mağazaların sadakat kartlarıyla da bağlantılanması planlanıyor. Apple Pay'in cüzdanlarımızı dijitalleştirecek dönüşüm için büyük ivmeyi sağlaması bekleniyor, bekleyip göreceğiz.

apple continuity süreklilik

Apple'ın bu yılki WWDC etkinliğinde tanıttığı Süreklilik özelliğinin tüm potansiyeli iOS 8.1 ile ortaya çıkıyor. Apple cihazları arasındaki "yapıştırıcı" gibi çalışan özellik, Apple'ı rakiplerinden ayıran önemli bir fark olacak, en azından bir süre. Mac'inizi OS X Yosemite'a yükselttiyseniz muhtemelen belirli fonksiyonlarını kullanmaya başladığınız süreklilik (continuity) özelliği, iPad, iPhone veya Mac'iniz üzerinde çalışırken cihazlar arasında geçiş yapmanızı sağlıyor. Süreklilik sayesinde iMessage yanında, iPhone'unuzdaki SMS/MMS mesajlarınız, telefon çağrılanız da Mac ve iPad'inize geliyor. Özellik, Phone'unuzdaki Instant Hotspot özelliğini Mac'inizle aktive etmenize de izin veriyor.

icloud photo library

iOS 8.1 ile birlikte güncellenecek iCloud Photo Library, depolanan fotoğraflarınıza ve videolarınıza bütün iOS cihazlarınızdan erişmenizi sağlıyor. Fotoğrafların iCloud hesabınızın tüm depolama alanı içinde daha az yer tutması da sağlanacak güncellemeyle. Bir diğer geliştirme ise Film Rulosu (Camera Roll) ile ilgili. iOS 8'de fotoğraflarınız için Son Eklenenler kategorisini getiren Apple, kullanıcılardan aldığı olumsuz geri dönüşler nedeniyle Film Rulosu'nu geri getiriyor.

Bugün Amerika'da yayınlanması beklenen iOS 8.1'in kısa sürede Türkiye'deki kullanıcılara açılmasını bekliyoruz. iOS 8 ile ilgili tüm yenilikler için buradaki yazımızı da görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.