StumbleUpon yeni iOS uygulamasıyla sosyal bir sohbet uygulamasına dönüşüyor

StumbleUpon yeni iOS uygulamasıyla sosyal bir sohbet uygulamasına dönüşüyor

Web 2.0'ı anlamlandıran girişimlerden biri olan StumbleUpon, bugün yayınladığı yeni iOS uygulamasıyla eski modeline yeni bir bakış açısı getirdi.2002'de kurulan StumbleUpon, yeni web siteleri keşfetmek için bir dönem çok kullanılan bir girişimdi. 2007'de eBay tarafından satın alınan girişim, 2009'da yeniden yatırımcı destekli girişim moduna geri döndüğünü duyurmuştu. O günden itibaren yeniden yapılanan StumpleUpon, birçok yenilikçi model denemişti.

Bugün ise iOS platformu için yeni bir uygulama duyurdu. Aslına bakarsanız uygulama, girişimin klasik modeli olan ilgi alanlarınıza göre yeni siteleri karşınıza getirmeyi yapıyor. Ancak ilginç olan bir özelliği, yer verilen web sayfalarıyla ilgili diğer StumbleUpon kullanıcılarıyla sohbet edebiliyor olmanız.

stumbleupon-1 stumbleupon-2 stumbleupon-3 stumbleupon-4

Bu yeni yapıyı düşündüğümüzde aslında geçtiğimiz günlerde 6.1 milyon dolar yatırım aldığını duyuran Product Hunt akıllara geliyor. StumbleUpon'un tersine ürün odaklı olan Product Hunt'ta da kullanıcılar yaptıkları paylaşımın altında diğer üyelerle girişimleri değerlendiriyorlar ve oldukça yoğun bir etkileşim olduğunu söyleyebiliriz. StumbleUpon döneminin gereklerini yerine getirmiş ve görevini tamamlamıştı ancak Digg gibi girişimin kurucuları veya eski fanatikleri siteyi yeniden ayağa kaldırmak konusunda oldukça istekli. Yeniden hayata geçtikten sonra Silikon Vadisi'nin en büyük hatırımcılarından destek alan StumbleUpon, 17 milyon dolarlık yeni yatırımı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.