iPhone 6 ile birlikte telefonda oyun deneyimi nasıl değişecek?

Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı 9 Eylül tarihinde tanıtarak, hepimizin beklediği üzere daha geniş ekranlı ve daha güçlü iPhone modellerini piyasaya sunacağını resmi olarak açıkladı.
iPhone 6 ile birlikte telefonda oyun deneyimi nasıl değişecek?

vainglory

Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı 9 Eylül tarihinde tanıtarak, hepimizin beklediği üzere daha geniş ekranlı ve daha güçlü iPhone modellerini piyasaya sunacağını resmi olarak açıkladı.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile ilgili en önemli detaylardan birisi, iPhone’un şu anda kullandığı A7 işlemcisinden çok daha güçlü çalışan A8 işlemci mimarisine geçmesi, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta bulunan CPU ve GPU’yu güçlendirmesi oldu. Bununla birlikte Apple'ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile geliştirdiği Metal teknolojisi, görüntülerin eskisine nazaran tam 10 kat daha güçlü işlenmesi de büyük avantaj.

Apple’ın etkinliğinde iPhone oyunlarının sahnede biraz kısa da olsa yer buluyor olması tabii ki bir tesadüfün sonucu değildi. Oyun ekosistemi inanılmaz derecede büyük ve aslında Apple için çokça para harcanan oyun ekosistemi oldukça önemli. Çünkü Apple, oyunlara ve oyun içinde harcanan her kuruştan belli bir kar elde ederek kasasına koyuyor. Oyun ekosisteminin inanılmaz derecede büyük ve sonsuz olması da oyun yapımcıları kadar, Apple’ın da iştahını kabartması normal. Etkinlikte gösterilen ve iOS 8 ile birlikte ücretsiz olarak indirilebilecek olan ZenGarden adını taşıyan ve Unreal Engine 4 ile çalışan ücretsiz demo, yeni telefonların gücünü anlamamızı daha yakından sağlayacak.

Apple’ın etkilikte de gündeme getirdiği gibi artık cebimizdeki iPhone’larımızda çok daha gelişmiş grafiklere sahip mobil oyunları oynayabiliyor olacağız. Neredeyse konsol kalitesine yaklaşan grafiklerle birlikte, geniş ekranlar sayesinde oynanış da büyük oranda kolaylaşıyor olacak. Böylece oyuncuların da çokça şikayet ettiği bir konu olan ekran küçüklüğü artık iPhone’da oyun oynamamaya pek de sıkı bir bahane olamayacak.

Yeni oyun duyurusu: Vainglory

Apple'ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı duyurduğu sahnede dikkatleri çeken tek şey tabii ki yeni iPhone modelleri değildi. Etkinlikte bir de Vainglory adı verilen oyun duyuruldu. iPad, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için piyasaya sürülecek olan Vainglory, çok oyunculu bir RPG oyunu. Hemen aşağıda videosunu izleyebileceğiniz Vainglory'de, kullanıcılar asosyal hale getiren MMORPG'lere de göndermede bulunulmuş. Super Evil Megacorp. tarafından geliştirilen oyun iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'taki oyun deneyiminin nasıl farklılaşacağını anlayabileceğimiz ilk oyunlardan olacak.

Büyük oyun yapımcılarıyla da iyi geçindiğini bildiğimiz Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı tanıttığı etkinlikte sahneye bazı oyun yapımcılarının logolarını yansıttı ve ekranda gözüken şirketlerin, daha henüz 2014 yılı bitmeden iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kalitesine özel oyunlar yayınlayacaklarını da açıkladı. Son derece sevindirici olan bu gelişmeye göre, EA, Gameloft, Unity, Rovio, Epic Games, Square Enix ve Zynga gibi dev oyun yapımcıları yeni iPhone oyunlarını yayınlayacak. Bununla birlikte pek çok uygulama da iPhone 6 ve 6 Plus modelleri için güncellenebilir diye tahmin ediyoruz. 2015 yılı da iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'a özel oyunları sıklıkla göreceğimiz bir yıl olabilir.

iphone-6-developers_800.0

Nintendo gibi el konsolu üretici firmaların artık pazara yeni ürünler sunmayı giderek yavaşlatıyor. Konsol ve PC savaşları devam ederken aradan sıyrılan akıllı telefonların oyun ekosistemi ise ortaya milyonlarca dolarlık oyun yapım şirketlerinin doğmasını sağlıyor. Bakalım oyun deneyiminin daha da güçlendiği yeni iPhone’ladan oyun yapımcıları ve oyuncular yeterince memnun kalacak mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.