Facebook'un piyasa değeri 200 milyar doları geçti

Facebook'un piyasa değeri 200 milyar doları geçti

Büyük Mavi, IBM'in lakabı olabilir ama Facebook, piyasa değeriyle  "Asıl büyük mavi" benim diyor. Hisselerindeki yükselişle dün, 200 milyar doların üzerinde piyasa değerine ulaşan Facebook, IBM, Intel ve Oracle gibi teknoloji devleri başta olmak üzere, Coca Cola ve Toyota gibi köklü şirketleri geride bıraktı.

Dünyanın en değerli şirketleri listesinde 22'inci sıraya yükselen Facebook, teknoloji şirketleri arasında da Apple, Google ve Microsoft'un ardından dördüncü sıraya yükseldi.

Facebook'un Afrika'da 100 milyon kullanıcıyı geride bıraktığını açıklamasının ardından yükseliş trendini sürdüren hisseleri dünü, yüzde 0,8 artışla 77,89 dolardan kapattı. Şirketin ikinci çeyrek sonuçlarında satışlarını yüzde 61 oranında arttırdığını duyurduğu geçtiğimiz Temmuz ayından itibaren hisseleri toplam yüzde 9,3 oranında yükseldi. Gelişme, yatırımcıların Facebook'un mobil reklamlar konusundaki vaatlerine ikna olduğunu gösteriyor.

Zuckerberg'in servetini yaklaşı 35 milyar dolara çıkaran Facebook'un piyasa performansı, şirketin yeni bir satın alma yapması için de avantajlı bir pozisyon sağlıyor. Bloomberg'in aşağıdaki infografiği Facebook'un piyasa değerine ilişkin kıyasalamalı bir veri sunuyor:

facebook market cap

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.