Apple reddettiği uygulamalarda en sık yapılan 10 hatayı açıkladı

Apple reddettiği uygulamalarda en sık yapılan 10 hatayı açıkladı

Apple, uygulamaların App Store'a kabul edilmemesinin nedenlerini açıkladığı yeni bir sayfa açtı. Son yedi günün reddedilme istatistiklerine de yer veren Apple'ın verilerine göre, App Store'a kabul edilmeyen uygulamaların yüzde 58'i App Store kurallarını belirleyen 10 prensibe uymadığı için bu sonuçla karşılaşıyor.

Bunlar arasında uygulamadaki bug'lar, karmaşık kullanıcı arayüzü, çalışmayan linkler ya da yeterince açık olmayan tarifler gibi bilinen nedenler var.

Apple'ın 21-28 Ağustos tarihlerini kapsayan istatistiklerinde uygulamaların en çok bilgi eksikliği (yüzde 14) nedeniyle reddedildiği göze çarpıyor. Onu yüzde 8'le uygulamadaki bug'lar ve yüzde 6 ile Developer Program Licence Agreement koşullarının ihlali takip ediyor. Reddedilen uygulamaların diğer bir yüzde 6'lık diliminde ise kullanıcı arayüzünün karmaşık ve yeterince iyi olmaması var.

apple-app-10-reason

Apple'ın Common App Rejections sayfasında yayımladığı bilgiler birçokları için yeni olmayabilir ancak uygulamanızın App Store'a göndermeden önce bu kurallara uyduğundan emin olmanız gerekiyor.

Apple, bu tür bir açıklama yayınlayarak, tek tek kontrol edilen milyonlarca uygulamanın onay sürecini kolaylaştırmayı hedefliyor olabilir. Daha çok "yeni başlayanlar için uygulama gönderim kuralları" niteliğindeki bilgilerle iligili daha fazla detay için Apple'ın ilgili geliştirici sayfası burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.