Automattic, Wordpress için siber güvenlik eklentisi Brute Project'i satın aldı

Automattic, Wordpress için siber güvenlik eklentisi Brute Project'i satın aldı

Wordpress'in çatı şirketi Automattic, Wordpress sitelerinin güvenliğine hizmet eden BruteProtect'i satın aldı ve  siber güvenlik ürünlerinin başarısına yeni bir halka ekledi.

Bir Wordpress eklentisi olarak 2013 yılında 18 saatlik sürekli bir kodlamayla geliştirilen Brute Protect, Wordpress tabanlı siteleri zararlı girişlerden koruyor, sunucu kaynaklarını verimli kullanarak hız kazandırıyor ve Wordpress çekirdeğini sürekli güncel yazılımda tutarak tehditleri berteraf ediyor.

İlk 6 ayda 10 bin siteye ulaşan ve 10 milyon saldırıya dur diyen Brute Protect'in kurucusu Sam Hotchkiss, sadece geçen ay 35 milyon saldırı engellediklerini söylüyor. 113,493 sitede kurulu olan eklenti şimdiye kadar 140,6 milyon saldırıyı engellemiş.brute project wordpress plugin eklenti spam

2013 sonu verilerine göre web'in yüzde 19'unu göğüsleyen Wordpress'in kurucusu Matt Mullenweg'in paylaştığı bilgiye göre Brute Project, Wordpress'in uygulama dükkanı Jetpack'e entegre edilecek. Bir süre sonra kapatılacağı açıklanan girişimin aylık 5 dolara sunulan hizmeti de ücretsiz hale getirilecek.

Siber savunma ve sunucu masraflarını azaltması açısından Wordpress'in karlı bir satınalma yaptığını söyleyebiliriz. Mullenweg, 8 milyon Gravatar, Simperium senkonizasyon hizmeti ve istenmeyen içerikleri filtreleyen Akismet gibi ürünleriyle aslında Automattic'in temelde daha güçlü olduğunu söylüyor.

Mullenweg'in verdiği bilgiye 9 sunucu merkezi üzerinden günde 450 terabayt veri dağıtan Wordpress'in bu tür ürünlere ihtiyacı olmadığını söylemek de biraz yanlış olur. Kaldı ki bu yılın Mayıs ayında Wordpress'e 160 milyon dolar yatırım yapılmıştı ve Wordpress'in bir şekilde bu parayı yeni satın almalara ayırması gayet normal. Satın alma değerinin açıklanmadığını  sanırım anlamışsınızdır. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.