Yüksek gelir potansiyeliyle Tinder, bu yıl para kazanmaya başlayacak

Yüksek gelir potansiyeliyle Tinder, bu yıl para kazanmaya başlayacak

Tinder'ın istikrarlı bir şekilde gelir yaratmasını sağlayacak modeller bir süredir uygulamanın sahibi olan IAC şirketinin gündeminde. AdAge'in haberine göre Tinder, hızla genişleyen kullanıcı tabanından gelir yaratma planını bu yıl içinde hayata geçirecek.

Tinder ile birlikte OkCupid ve Match.com'un da yer aldığı IAC  Match Group birimi Yönetim Kurulu Başkanı Greg Blett'in IAC'nin 2014 ikinci çeyrek sonuçları açıklamasında, Tinder'ın yıllık 75 milyon dolar kazanç yaratabileceğini söylüyor. Bu açıklamaya göre Tinder'ın aktıik kullanıcı sayısı yıllık bazda yüzde 140 arttı.

Tinder'ın nasıl gelir kazanacağıyla ilgili ise şirket tarafından geçtiğimiz Nisan ayında yapılan açıklamalarda üç alternatif üzerinde duruluyordu. Bunlardan ilki ücretli üyelikler, yani Tinder'ın ücretli bir uygulama haline gelmesi. Bağlı bir kitle yaratmayı başarsa da bu Tinder için aslında biraz uzak bir ihtimal. Zira Tinder'ın yapımcıları, TechCrunch'a verdikleri röportajda uygulamanın esas kullanımının önüne bir ödeme bariyeri koymak istemediklerini belirtiyorlardı geçtiğimiz Kasım ayında.

Tinder'ın bu yıl gelir yaratacağı ana kanallardan ikincisinin reklamlar olabileceği de yorumlar arasında. Ancak yine uygulama yapımcıları tarafından bugüne kadar yapılan açıklamalar uygulamaya kesinlike reklam alınmayacağı yönündeydi.

Uygulama için en güçlü olasılıksa freemium gelir modeline yönelmesi. Tinder, ücretsiz bir uygulama olarak kalırken,belirli fonksiyonları-LinkedIn gibi- yalnızca ücretli üyeler kullanıyor olacak. Buna ek olarak Tinder'ın ortaklıklarla kullanıcılarını gerçek hayatta buluşturması ve bundan da para kazanması bir diğer ihtimal. Bu, Tinder'ın son kullanıcılardan ziyade işletmelerden gelir kazanabileceği bir seçenek.

Gelir kazanmıyor olmasına rağmen, uygulamasında sürekli geliştirmeler yapan Tinder, Temmuz ayın Android Wear uygulamasını tanıtmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.