Yeni Foursquare'i artık siz de indirebilirsiniz

Yeni Foursquare'i artık siz de indirebilirsiniz

Eski Foursquare ile vedalaşma zamanı geldi. Kısa bir süre önce kapsamlı bir dönüşüm sürecinden sonra ilk görüntülerini yayınlayan Foursquare, bugünden itibaren yeni versiyonuyla uygulama mağazalarında yerini aldığını duyurdu. İlk yayınlandığı 2006 yılında, herkes için tek bir çözüm yaklaşımının artık demode olduğunu söyleyen Foursquare, kullanıcıların beğendiklerinden öğrenen ve onları sevdikleri yerlere yönlendiren yepyeni bir uygulama olarak tanımlanıyor.

Yeni Foursquare'in eskisine göre en önemli farkı da bu. Zira uygulamayı açtığınızda Foursquare sizden beğenilerinizi seçmenizi istiyor. Ev yemeğinden viskiye, güzel sanatlardan kahveye kadar farklı seçenek arasından eklediğiniz kişisel zevkler, günün saatine göre size öneriler olarak geliyor. Örneğin akşam yemeği saatinde sevdiğiniz yemekler baz alınarak Foursquare size mekan önerisinde bulunuyor.

Foursquare önerileri salt mekanlar olarak değil, konsept bir şekilde sunuluyor: Wi-Fi'ı olan bir kafe ya da romantik bir akşam yemeği gibi. Foursquare bu geliştirilmiş önerileri sizin davranışlarınızı -örneğin nerede, ne zaman check in olduğunuzu- izleyerek yani sizden öğrenerek yapıyor. Öneri kategorileri, sayfanın tepesindeki hareketli bar üzerinde sıralanıyor ve siz hareket ettirdikçe farklı kategorileri görüntüleyebiliyorsunuz.

Her açtığınızda konumunuza göre pasif bir arama yapan uygulamada kendi aramanızı yapmanız da mümkün. Sonuçları listeleyebildiğiniz gibi harita üzerinden de görüntüleyebiliyorsunuz.

Tamamen yeni bir görünüme sahip yeni Foursquare'de bir mekanı görüntülediğinizde, iletişim bilgilerini öğrenebiliyor ve  kullanıcıların geri dönüşlerini "ipuçları" olarak alabiliyorsunuz. Kısa formattaki bu yazılar arasında takip ettiikleriniz ve arkadaşlarınızdan gelenler üst sırada yer alıyor.

İlk izlenim olarak Foursquare'in bu kapsamlı dönüşümü başarıyla gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz. Foursquare, kullanıcı deneyimi ve tasarım açısından eskisine göre çok daha ileri seviyede.

Beklendiği gibi check-in özelliği yeni Foursquare'de yok. Bunun için kullanıcıların Swarm'ı indirmeleri gerekiyor.

Foursquare'in İngilizce yanında Türkçe, Portekizce ve Rusça dillerinde yayımlanan açıklamasının Türkçe versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz. Diller, uygulamanın hangi ülkelerde popüler olduğunun da bir işareti aynı zamanda.

Yeni Foursquare'i iPhone kullanıcıları buradan, Android kullanıcıları ise buradan indirebilirler. Halihazırda Foursquare kullanıcısıysanız, uygulamayı güncellemeniz yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.