Yazım yanlışlarını ve anlatım bozukluklarını anlayan yazı yazma uygulaması: Hemingway

Yazım yanlışlarını ve anlatım bozukluklarını anlayan yazı yazma uygulaması: Hemingway

Bundan yaklaşık 5 ay önce yayın hayatına başlayan ve web tabanlı bir yazı yazma girişimi olan Hemingway'in; bugün itibarıyla Mac ve Windows uygulamaları da duyuruldu.

Herhangi bir senkronizasyon sağlayan platformla entegrasyonu bulunmayan Hemingway, yazıların .html şeklinde çıktısını verebiliyor. İnternet bağlantısına gerek duymadan çalışan Hemingway'in belki de en çok dikkat çeken özelliği -sadece İngilizce için- yazınızda yer alan yazım ve anlatım yanlışları için sizi uyarması ve hemen sağ tarafta konuyla ilgili bir puan vermesi.

Hemingway'de yazı yazarken dilerseniz 'write' modunda kalıp sağdaki alanı görmeden daha sade bir ekran üzerinde çalışabiliyorsunuz. Diğer bir seçenek ise 'edit' moduna geçip sağ alandaki uyarı ile paragraf, cümle, kelime ve karakter sayısı gibi bilgileri görmek. Hemingway'de yazılan yazıların .html şeklinde çıktısı alınabiliyorken kaydedilebilen dosya formatlarıysa .txt ve .md.

hemingway-ekran-goruntusu

Tüm bu özellikler dışında tahmin edebileceğiniz gibi kullanımı oldukça kolay ve basit olan uygulama, çok fazla ayar seçeneği de bulundurmuyor. Ayrıca Hemingway'in #, < ve ** gibi özel karakterlerle yazıları formatlayabildiğini de ekleyelim.

Mac ve Windows uygulamaları 5 dolar, web tabanlı uygulama ise ücretsiz

Dijital ürünler (uygulama, rapor, doküman, şarkı vs gibi) satmanıza yarayan Gumroad üzerinden satın alabileceğiniz Hemingway'in hem Mac hem de Windows için 5 dolarlık bir fiyat etiketi var.

Hemingway'in hem uygulama hem de web tabanlı olarak çok sayıda rakibi bulunuyor. Kuşkusuz ilk akla gelen isimler uygulama tarafında iA Writers ve web tabanlı olarak da Draft. Şahsen yıllardır kullandığım iA Writers'ın Hemingway'den çok daha başarılı olduğunu düşünüyorum -tabii bundan puanlama özelliğinin ilgimi çekmemesinin de etkisi var- ancak Hemingway de hala talep ve ihtiyaç bulunan bu pazarda rahatlıkla tutunabilir.

Bu arada Hemingway'in ücretsiz olan web tabanlı uygulaması da hala yayında: hemingwayapp.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.