Tokyo'dan Helsinki'ye yurtdışında yeni yatırım alan 10 girişim

Tokyo'dan Helsinki'ye yurtdışında yeni yatırım alan 10 girişim

Yurtdışında yeni yatırım alan yabancı girişimler serimizin 4. haftasındayız. Geçen hafta 200-300 milyon dolar günlük ortalamalarla devam eden bir haftaydı. E-ticaret ve ödeme sistemleri alanındaki yatırımlar dikkatimi çekti. Birleşik Krallık girişimleri yılın ilk yarısında 1 milyar dolara yakın yatırım toplaması ve kadınlara özel 2 farklı girişimin toplam 65 milyon dolar yatırım alması da bahsedilmeye değer gelişmeler oldu.

Bu kısa özetten sonra hemen geçen haftanın dikkat çeken yeni yatırımlarına bakalım;

  1. Prediction.io: Tamamen kullanıcı hareketlerine odaklanan bir yapay zeka girişimi. Otomatik bir makine diliyle kestirimler yapan açık kaynaklı bu girişim CrunchFund'ın da dahil olduğu yatırımcılardan 2.5 milyon dolar tohum yatırım almış.
  2. Shyp.com: Yeni nesil bir kargolama girişimi olan Shyp, evinizdeki bir eşyayı paketleme zahmetine girmeden istediğiniz kişiye göndermenizi sağlıyor. Siz sadece Shyp uygulamasıyla göndermek istediğiniz eşyanın fotoğrafını çekip Shyp'a iletiyorsunuz ve ürün evinizden alınıp, paketlenip istediğiniz adrese gönderiliyor. 10 milyon dolarlık Seri A yatırımına Winklevoss Capital de katılmış.
  3. BoomerangCommerce.com: Fiyat optimizasyonu yapan bir e-ticaret yazılımı. Hedefi dinamik bir fiyatlandırma ile satışlarınızı artırmak. Aldığı Seri A yatırımı 8.5 milyon dolar.
  4. Nosto.com: Kullanıcı hareketlerine göre ürün tavsiyesi yapan bu e-ticaret yazılımı da Boomerang Commerce gibi e-ticaret sistelerinin satışlarını arttırmaya odaklanmış. Helsinki merkezli girişim 5.5 milyon dolar Seri A yatırımdan önce 2.8 milyon dolar da tohum yatırım almayı başarmış.
  5. Senorpago.com: Meksikalı bu girişim kartlı çekim sağlayan bir ödeme sistemi çözümü. Square rakibi sayılabilecek girişim Meksika'da bu işi yapan ilk girişim olarak 1.1 milyon dolar tohum yatırım almış.
  6. Looppay.com: Mobil cüzdan altyapısına sahip bir mobil ödeme sistemi. Sunduğu ödeme aygıtının mevcut peralende noktalarının yüzde 90'ında çalıştığını söylüyor. Bu aygıtı cep telefonu kılıfı olarak da özelleştirmişler. Son fon akışını 3 milyon dolarlık bir borç finansmanıyla sağlamayı tercih etmiş.
  7. Curazy.com: Tokya merkezli girişim internette komik, ilginç haberleri derleyen bir içerik sitesi olarak 1 milyon dolar yatırım almış. Bir nevi Japonya'nın Onedio'su olmuş.
  8. Amplitude.com: Geliştiricilerin daha iyi uygulamalar geliştirmesi için mobil analitik hizmeti sunuyor. Mobilde verinin önemine parmak basan bir girişim. 2 milyon dolar tohum yatırım almış.
  9. Rocketrip.com: İş seyahatlerini daha hesaplı hale getirmek için çok yönlü hizmet veren bir girişim. Paul Buchheit ve CrunchFund'ın da aralarında bulunduğu yatırımcılar RocketTrip'e 3 milyon dolarlık 2. seri A yatırımını yapmış.
  10. Archivesocial.com: Sosyal medya içeriklerini arşivlemek üzere kurulmuş bir girişim. İşin yasal tarafı da düşünerek hayata geçirilmiş ve 25-50 bin dolar arasında değişen 3 tohum yatırımına 1 milyon dolarlık bir yatırım daha eklemiş.
Winklevoss Capital
Winklevoss Capital

Winklevoss Capital
Winklevoss Capital
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.