Gripati, Dolmuş Driver'dan sonra Egg Fight oyunu ile geri geldi!

Gripati, Dolmuş Driver'dan sonra Egg Fight oyunu ile geri geldi!

Egg FightGeçen yıl bu dönem yayınladıkları Dolmuş Driver ile adından çokça söz ettiren ve haftalarda App Store'da birinci kalan Gripati, geçtiğimiz günlerde yeni oyunları Egg Fight'ı mobil oyuncuların beğenisine sundu.

Dolmuş Driver ile tamamen yerel motifler etrafında tasarlanan bir oyun oluşturan ekip, bu yönüyle yerli oyuncular tarafından yoğun rağbet görmüştü.

Egg Fight'da da aynı şekilde benzer bir durum söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Sabahları yumurta tokuşturma olarak bildiğimiz oyunu geliştirerek mobil platformlara taşıyan ekibin çok başarılı bir iş çıkarttığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Egg Fight'ın ilk olarak yapım sürecinden sizlere bahsetmemiz gerekirse, Global Game Jam 2013’te verilen kalp atış sesi temasını yuvarlanan metal bir yumurta sesi olarak algıladıktan sonra 48 saatte karşılıklı bir yumurta tokuşturma oyunu yapan ekip, ardından  bu prototipi oynarken çok eğlenince bunu gerçek bir oyuna çevirmek istemiş ve oyunun yapımına böylelikle başlanılmış.

Oyunun yapımı 7 ay sürmüş ve Unity üzerinde geliştirilmiş. Yapım sürecinde  4 yazılımcı ve bir grafiker ekipte görev almış bunun dışında ses ve müzikten sorumlu bir freelancer artist ile video ve diğer artlar için de genel konsepti çalışan arkadaş dışında 2 farklı freelancer sanatçı Gripati'ye dışarıdan destek vermiş.

egg-fight-1

Oyunun dinamiklerinden ve konusundan bahsetmemiz gerekirse; oyunu Facebook ile giriş yaparak ya da Misafir olarak giriş yaparak oynayabiliyorsunuz. Tabi ki Facebook ile giriş yapan kullanıcılar için ilk giriş için ekstra bir puan mevcut. En başta standart bir yumurtalya ve oyunun size tanımladığı görevlere sahipsiniz.

Görevleri yerine getirdikçe yeni görevler açılıyor ve bunun oynanabilirliğin süresini çok iyi yönde arttırdığı bir gerçek. Ekran üzerinde parmaklarınızı kullanarak yumurtanızı çeşitli yönlere doğru zıplatarak rakip yumurtaya karşı saldırı hamleleri yapıyorsunuz. Özel vuruş seçeneği de mevcut ve bunun yine oyuna güzel bir keyif kattığını söyleyebiliriz. Yumurta kavgası 2 round olarak gerçekleşiyor, Street Fighter serisine hakimseniz orada çıkan "K.O" , "Round 2" gibi yazıların onu andırdığını ve bu tarz dövüş oyunlarını hatırlayan oyuncular hoş bir detay olduğunu ekleyebiliriz.

egg-fighter

Yumurta kavgalarını o an aktif olan kullanıcılardan biriyle eşleşerek oynuyorsunuz. Kazandığınız veya kaybettiğiniz dövüşler sonrasında belirli puanlar alıyorsunuz ve eğer bir görevi tamamlamışsanız onun da puanı geri kalan puanlarınıza ekleniyor. Oyuna ilk olarak tavuk yumurtası ile başlıyorsunuz ardından kazandığınız puanlar ile farklı hayvanların yumurtasını alabiliyor ve yumurtanızın zırh, vuruş, zıplama gibi yeteneklerini güçlendirebiliyorsunuz.

Standart olarak gelen çok oyunculu birebir yumurta kavgası modunun yanında bir diğer oyun modu ise "Yüz yüze oyna", Game Center'daki arkadaşlarınız veya Facebook arkadaşlarınızla Yumurta Kavgası yapabilmeniz mümkün. Oyuna kısa bir zaman sonra hikaye modu geleceğini ayrıca belirtelim.

egg-fight-2

Türkçe ve İngilizce olarak iki dil seçeneğiyle oyunculara sunulan Egg Fight, şu an için yalnızca iOS platformu için mevcut ancak ekip gelecek aylar da Android versiyonunun yayınlacağını belirtti. Ücretsiz olarak Egg Fight'ı buradan indirebilir aşağıda yer alan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.