Vine'dan markalara yeni bir metrik: Döngü sayısı

Vine'dan markalara yeni bir metrik: Döngü sayısı

Geçtiğimiz Ağustos ayında 40 milyon üyeye ulaşan Vine'ı markalar nasıl kullanıyor? yazısında markaların Vine'a ilgisini ve kullanım metodlarını sizinle paylaşmıştık. Geçen süre içerisinde markaların Vine'ı kullanma alışkanlıkları değişiklik göstermedi ama Vine sürekli yenilenmeyle yoluna devam ediyor.

Snapchat'in alternatif mesajlaşma özelliğinin de aralarında bulunduğu yenilikler markaların çok fazla dikkatini çekmese de 6 saniyelik video platformunun yeni ölçüm metriği dikkatleri çekecek gibi görünüyor. Sonsuz döngüde videonun izlenmesini sağlayan Vine, artık videonun ne kadar döndüğünü videonun altında paylaşacak.

loops

Bir çeşit izlenme sayısı diyebileceğimiz Loops sadece mobilde değil içeriğin webde izlenme sayısını da gösteriyor. Video içeriğin solunda ne kadar döngüde bulunduğunu belirten Vine markalar için yeni bir metrik oluşturmakla kalmamış aynı zamanda videonun o an için popularitesini de göstermeye başlamış.

Videonun döngü sayısında artış o videoyu sizinle birlikte izleyen kişi sayısını gösteriyor, popüler videolarda katlanarak devam ediyor. 3 Nisan'dan itibaren ölçümlemeye başladığını belirten Vine bu tarihten önceki içeriklerdeyse "+" işaretiyle belirterek yanına 3 Nisan'dan sonra ne kadar izlendiğini ekliyor.

Aşağıda Vine'ın konuyu anlatmak için hazırladığı videoyu bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.