Facebook ne zaman bir "sosyal mezarlığa" dönüşecek? [İnfografik]

Facebook ne zaman bir

Düşünmesi biraz ürkütücü ama günün birinde Facebook'un bir tür sosyal mezarlığına dönüşmesi ihtimali de var. Webpagefx'in "Dijital Yokoluş" başlıklı infografiğine göre, Facebook eğer bugün olduğu gibi büyümeye devam edemezse, artık hayatta olmayan kullanıcılara ait hesapların sayısı, hayatta olanları 2065 yolında geçecek. Büyüme devam ederse, 2130 yılına kadar Facebook'ta yaşamı kutlayabiliriz. Bu sanırım hepimiz için yeterli bir süre.

Webpage FX'in sosyal hesaplarımızı ölüm perspektifinden ele alan infografiğine göre, Facebook'un ilk 8 yılında yaşamını kaybeden kullanıcı sayısı 30 milyon. Facebook'ta ölüm oranları bir saat için 428, bir gün için 10 bin 273 ve bir ay için 312 bin 500.

Bu, pek de iç açıcı bir bakış açısı değil ama infografiğin asıl amacı belki herkesin merak ettiği "ben öldükten sonra sosyal hesaplarıma ne olacak?" sorusuna yanıt vermek. Facebook yanında Google, Twitter, Pinterest, LinkedIn gibi ağların da dahil edildiği infografikte, yalnızca siz değil aynı zamanda kaybettiğiniz  yakınlarınızın da sosyal hesapları konusunda neler yapabileceğinize dair bilgiler var.

İnfografiğe göre, bu ağların önemli bir çoğunluğu siz öldükten sonra da gizliliğinizi korumaya devam ediyor. Eğer, hesabınıza müdahale edilmesini istiyorsanız bunu ölmeden önce vasiyetinize dahil edebilirsiniz.

Pinterest dışında ölüm halinde bütün ağlar hesabınızı deaktive ediyor. Bu durumda Facebook ve LinkedIn başka kullanıcıların sizin isminizi almasına izin veriyor. Twitter, Pinterest ve Google ise deaktive edilen isimleri başkasına vermiyor. Kaybettiğiniz bir yakınınızın hesabını deaktive etmek içinse ilgili sosyal ağa yakını olduğunuzu ispat eden resmi bir belgeyle başvurmanız gerekiyor.

die

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.