Tasarım erkek iç çamaşırı satan yeni bir e-ticaret girişimi: icislerim.com

Tasarım erkek iç çamaşırı satan yeni bir e-ticaret girişimi: icislerim.com

"Türkiye'de son 10 yıldır yaygın olan spor salonu alışkanlığı erkek vücutlarındaki standartları yükseltti. Hal böyleyken erkekler kendi vücutlarıyla, kadınlar da erkek vücuduyla barıştı. Ceketle, pantolonla başlayan stil sahibi olma merakı iç çamaşırına kadar detaylandı ve yerleşti." Bu sözler icislerim.com kurucu ortaklarından Çağlar Alkan'a ait.

icislerim.com; dünyaca ünlü 'tasarım erkek iç çamaşırı' markalarını Türkiye pazarına sunuyor ve İstanbul içinde ertesi gün teslimat yapabiliyor. Bu sayede 'stil sahibi erkeğin' iç çamaşırı ihtiyacında alternatif olmayı amaçlayan girişim; aynı zamanda sosyal medya kanallarında ve web sitesinde açıkça sergilemekten çekinmediği; dikkat çekici dil ve tavırlarla da öne çıkıyor.

19 Haziran'da yayın hayatına başlayan girişim, 9 aylık bir çalışmanın sonucu olarak Çağlar Alkan ve Can Torun ortaklığında hayata geçmiş.

"Pantolonunuzu Nerede Çıkaracağınız Belli Olmaz!"

Hem PR hem de sosyal medya kanallarının kullanımı icislerim.com için o kadar önemli ki kurucu ortaklar hariç 3 kişilik ekibin 2'si bu konulara odaklanmış durumda. İçerik üretimi ve marka yaratma konularına fazlasıyla önem veren kurucu ortaklar; pazarlama stratejilerinin olabildiğince erkek vücudunu ve erkek iç çamaşırını normalleştirmek üzerine kurulu olduğunu söylüyor.

icislerim-com

"Biraz eğlenceli, biraz hınzır, biraz zekice kullanılmış bir erkek seksiliğinden söz edebilir" diyen kurucu ortaklar; İstanbul'un en prestifli spor salonu zinciriyle (tahmin etmek çok zor olmasa gerek; ya Hillside ya da Mac) bir anlaşma imzaladıklarını ancak daha sonra fotoğrafların çok kışkırtıcı ve cüretkar olması sebebiyle veto yediklerini de bizimle paylaşıyor.

3 önemli markadan toplamda 50 farklı model

Başlangıç için ABD menşeli, dünya çapında satış adetleri ve bilinirlikleri yüksek 3 markanın (PUMP!, Andrew Christian ve Timoteo) ürünlerini tercih eden icislerim.com; şu an toplamda 50 farklı model iç çamaşırına sahip. Bu arada ekibin bu yaz sona ermeden iki büyük markanın koleksiyonlarını seçkisine eklemeyi hedeflediğini de paylaşalım.

Diğer yandan üye sayısı şimdiden 100'ü aşan icislerim.com'un haftalık ziyaretçi rakamıysa 3 binin üzerinde. Kurucu ortaklar 1 aydan bile kısa bir geçmişe sahip olmalarına rağmen yakaladıkları bu rakamlar ve satış miktarlarının umut verdiğini belirtiyor.

icislerim.com'un kısa vadedeki hedefi; müşteri kitlesi tarafından hem iç çamaşırı satın almak hem de erkek dünyasını ilgilendiren gelişmelerden haberdar olmak için ziyaret edilmek. Bunun yanında ekibi genişletrek yeni bir grişimden sağlam bir şirket haline gelmeyi planlayan icislerim.com; uzun vadede ürün çeşitliliğini arttıracak iç çamaşarı dışına çıkmayı da düşünüyor.

Şu an için herhangi bir sosyal ağ hesabınızla üye olamadığınız icislerim.com'da sipariş verebilmek içinse üye girişi yapmanız gerekmiyor. Her ne kadar site üzerinde düzeltilmesi gereken bazı hatalar (footer linkleri, satın al butonunun hatalı çalışması, 'minor' görünüm bozuklukları vs) bulunsa da icislerim.com'u e-ticaret ve kullanıcı deneyimi doğrularından çok marka yaratma ve pazarlama açısında değerlendirmek lazım.

Bu bağlamda içeriğe verdiği değer ve sosyal mecralardaki duruşu önem kazanan girişimin pazarlama ve tanıtım faaliyetlerindeki başarısı geleceğini çizecek gibi duruyor. icislerim.com'la ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.