Google, Project Tango ile geliştirdiği tabletleri 2015'te piyasaya sunmak için LG ile çalışıyor

Google, Project Tango ile geliştirdiği tabletleri 2015'te piyasaya sunmak için LG ile çalışıyor

Google'ın akıllı telefon ve tabletlerin yer ve hareket algısını insan ölçeğine çıkarmayı amaçlayan girişimi Project Tango kapsamında geliştirilen ürünler, gelecek yıl son kullanıcıyla buluşabilir. Bunun için LG ile işbirliği yapan Google, haberi Google I/O 2014'te, Project Tango üzerinde çalışan Google’ın İleri Teknolojiler ve Ürünler (ATAP) birimi hakkındaki oturumda açıkladı.

Project Tango tablet ve akıllı telefonlarının en önemli özellikleri,kendi hareketini, 3D sensörleri sayesinde, 3 boyutlu olarak takip ederken aynı zamanda çevresini haritalama özelliğine sahip olmaları. Yapılan açıklamaya göre Google, bu özelliği ilk olarak oyunlarda kullanacak. Oturumda söz alan Project Tango lideri Johnny Lee'nin açıklamasına göre, Google, LG ile son kullanıcıya yönelik ürün geliştirmek için erken dönem işbirliği yaptı. Proje aynı zamanda çeşitli oyun motorlarına da entegre edilecek.

Project Tango'nun oyunlara entegre edilmesi için bir yöntem, kullanıcılarının çevresinin 3D haritası çıkarıldıktan sonra, bu ortamın bir oyun sahnesi gibi kullanılması. Yani ilerleyen aşamlarda Project Tango ile, evinizi fantastik bir oyun alanına çevirmeniz mümkün olabilir.

LG'nin Project Tango ile geliştirilen tabletleri 2015 yılında piyasaya sunması bekleniyor. Bluetooth ya da başka bir bağlantı yerine, etrafını algılamak için yalnızca kendi 3D sensörlerini kullanan bu cihazların sensörleri bir saniyede çeyrek milyon adet 3 boyutlu ölçüm yapabiliyor. Telefon ya da tablet sensörlerden aldığı veriye göre gerçek zamanlı olarak  kendi konum ve yön bilgisini güncelliyor. Bu bilgiyi de içinde bulunduğu mekanın tek bir 3 boyutlu modelini yapmak için kullanıyor.

Project Tango, makinelerin yer ve hareket algısını "mükemmelleştirmek" açısından da önemli bir adım olarak görülüyor. Google, halihazırda 2013 yılında satın aldığı Boston Dynamics ile bu teknolojiler üzerinde çalışıyor.

Diğer taraftan Google, Project Tango prototipini NASA'nın robotik platformuna entegre etmek için 2013 yazından bu yana NASA ile ortak program yürütüyor. SPHERES adındaki bu program, International Space Station (ISS) içinde, yani yer çekimsiz ortamda uçabilen, astronotlara asistanlık yapabilen ve bağımsız bir şekilde tamirat işlerini yapabilen robotlar geliştirmeyi hedefliyor.

Project Tango telefonlarla ilgili daha detaylı bilgi için buradaki, tabletler için buradaki haberlerimizi de görebilirsiniz. Aşağıdaki videoda ise Project Tango ve NASA'nın birlikte çalıştığı SPHERES'in videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.