LinkedIn Job Search, iş aramaya odaklı ayrı bir mobil uygulama olarak yayınlandı

LinkedIn Job Search, iş aramaya odaklı ayrı bir mobil uygulama olarak yayınlandı

LinkedIn ana uygulaması dışında iş aramaya odaklanan ilk bağımsız uygulamasını yayınladı. LinkedIn'in iş arama fonksiyonunu taşıdığı uygulamanın adı LinkedIn Job Search. Geçtiğimiz Nisan ayında 300 milyon kullanıcı sayısına ulaştığını duyuran LinkedIn,  2014'ün mobilin yılı olmasını beklediğini belirtiyordu. LinkedIn'in yeni uygulamasını duyurduğu blog yazısına göre, kullanıcılarının yüzde 40'ından fazlası LinkedIn'de iş aramak için mobili kullanıyor.

LinkedIn Job Search, LinkedIn'in iş arama fonksiyonunun mobile uyarlanmış hali. Uygulama iş aramayı olabildiğince kolay ve her yerden erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor. Mobilde başarılı birçok uygulama gibi, LinkedIn de, bankada sıra beklerken geçen süre gibi kısa vakitleri kapsamına almış.

Halihazırda LinkedIn uygulaması kullanıcısıysanız, indirdiğinizde otomatik bir şekilde senkron olan uygulama önce konumunuzu tespit ediyor. Sayfanın merkezindeki arama çubuğuna aradığınız pozisyonu yazarak iş aramaya hemen başlayabiliyorsunuz. Arama sonuç listesi LinkedIn'in iş arama fonksiyonundaki ilanlardan besleniyor.

linkedin job search

Uygulama, LinkedIn üzerinden yaptığınız daha önceki aramaları kullanarak, keşfet sekmesinde ilgili iş ilanlarını sıralıyor. İlanları takibe alabiliyor ve belirlediğiniz ilanlar için uyarı alabiliyorsunuz. Uygulamadaki bütün aktiviteniz gizli tutuluyor. Bu daha önce LinkedIn'de iş arama fonksiyonunda size bırakılan bir seçim olarak sunuluyordu.

LinkedIn'in bu açılımının, mobilin yaygın kullanımıyla birlikte, ana uygulamaların bölünmesi ve uygulama içi fonksiyonların bağımsız uygulamalar olarak yayımlanması trendiyle uyumlu olduğunu söyleyebiliriz. LinkedIn'in yeni eklenen Job Search ile birlikte toplam uygulama sayısı da altıya çıktı. LinkedIn mobilde, LinkedIn, Contacts, Pulse, Recruiter Mobile ve SlideShare uygulamalarıyla yer alıyordu.

Yalnızca iPhone için geliştirilen uygulama önce Amerika'da piyasaya sürüldü ancak kısa sürede küresel olarak açılacağı da belirtiliyor

İncelemek isterseniz LinkedIn Job Search burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.