Line 10 milyar dolara yakın değerlemeyle halka açılmaya hazırlanıyor

Line 10 milyar dolara yakın değerlemeyle halka açılmaya hazırlanıyor

Geçtiğimiz yıl Türkiye pazarına girdiğini paylaştığımız Line, halka açılmaya hazırlanıyor. Bloomberg'in paylaştığı bilgiye göre 10 milyar dolara yakın bir değerleme beklenen Line'ın halka arz tarihi Kasım olarak belirtiliyor.

WhatsApp'ın 19 milyar dolara Facebook tarafından satın alınmasının ardından hem üye başına hem de gelirine göre  Line'ın değerlemesi oldukça düşük görünüyor.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz Kasım ayında gelirlerini sizinle paylaştığımız Line 280 milyon kullanıcıyla 100 milyon dolar net gelir elde etmişti.

Mesajlaşma servisinin son paylaştığı rapora göre 450 milyon kullanıcıya ulaştığını düşündüğümüzde Line'ın üye başı değerlemesi 22 doların biraz üstünde. Oysa WhatsApp 28 dolar değerlemeyle Facebook'a satılmıştı. WhatsApp'ın gelirlerinin Line ile karşılaştırlamayacak derecede az olması Asya merkezli girişim ABD ekosisteminde olsaydı ulaşabileceği noktalar neler olurdu sorusunu da akıllara getiriyor.

Asya'dan bir mesajlaşma servisinin 11 basamaklı değerlemeyle halka açılıyor olması tüm bu soruların ardında önemli bir başarı. Tsunami'nin ardından Japonya'ya servis vermesi için ülkenin en büyük internet şirketlerinden biri olan Naver'in bünyesinde hızlandırılan girişim birkaç kez kitaplara konu olacaktır diye tahmin ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.