Apple'ın sağlık uygulaması Health'le ilgili merak edilenler

Apple'ın sağlık uygulaması Health'le ilgili merak edilenler

Bilim kurgu filmlerinde çokça konu olmuştur insanoğluna bir "chip" takılarak sürekli kontrol altında tutulması. Senaryo gereği düzene karşı gelerek özgürlüğünü elde edecek olsa da insanoğlu günümüzde o "chip" için para ödemeye hazır. Bunların günümüzdeki öncüleri olan giyilebilir teknoloji ürünlerinin tüm bilgilerini Health uygulamasıyla Apple'da toplamaya da hazırız.

Yeni işletim sistemi versiyonunda sağlık odağında bir yazılım olacağı söylentilerini doğrulayan Apple dün iOS 8'le birlikte Health uygulamasını tanıttı. Akıllı saatler ve bileklikler dahil olmak üzere giyilebilir teknoloji cihazlarından gelen tüm sağlık bilgilerini tek bir merkezde toplayacak Health, kullanıcının  kalp ritminden, yaktığı kaloriye kadar tüm bilgilere tek bir uygulamadan ulaşmasını sağlayacak.

health-ekran-goruntusu

Anlık yaşam takibinin haricinde özellikle düzenli ilaç kullananlara hatırlatmalar yapacak Health, kullanıcının doktoru tarafından sürekli takip edilmesini de sağlıyor. Sağlık yönüyle yeni bir dönemin kapısını açan Apple'ın ilerleyen süreçte sağlık odağında beklentilerini tarif etmek için erken, ama ticari bir şirketin bu alanda iddialı hedefler koymayacağını düşünmek de mümkün değil.

Az hareket ettiğiniz bir gün size bugün salata yemek ister misiniz diye uyarı gelirse artık şaşırmmalısınız :) Bireysel veri takibi ve işlenmesi dışında, ilerleyen süreçte 130 milyonun üzerinde iOS kullanıcısından gelecek bilgilerin analizi önemli kitlesel sonuçlar da ortaya çıkaracaktır. Süreci birlikte izleyeceğiz ama iOS 8'in beta versiyonunda yer alan Health'i daha yakından incelemek isteyenler videoya göz atabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.