LG G3, dünyayla eş zamanlı olarak Türkiye'de de tanıtıldı

LG G3, dünyayla eş zamanlı olarak Türkiye'de de tanıtıldı

lg-g3 LG yeni akıllı telefonu G3'ü dün ülkemizde yaptığı bir etkinlikle tanıttı. G2'ya göre ekran büyüklüğüyle ve çözünürlüğüyle dikkat çeken yeni ürünle LG hedefini dünyada3 büyük oyuncudan biri olma olarak belirliyerek beklentilerini artırmış.

QuadHD ekrana sahip LG G3, bir diğer deyişle 720p'nin 4 katı çözünürlüğe sahip. LG G2'nun 5,2 inç ekranından 5.5 inç’e artan ekran akıllı telefonlarda ekranların büyüme trendinin devam ettiğini göstergesi. Ekranın büyümesinin doğal sonucu kasası da büyüyen G3 bir önceki versiyonuna göre 7,8 mm daha uzayarak 146,3 mm yüksekliğe ve 4,7 mm genişleyerek 74,6 mm genişliğe sahip olmuş.

Samsung'un 5,5 inçlik Note 2'siyle karşılatırılınca 5'er mm daha kısa olan LG G3 sahip olduğu ekrana rağmen ölçüleri küçük tutmayı başarabilmiş. LG G2'nin sahip olduğu 8,9 mm kalınlıkla aynı kalınlığa sahip olan LG G3 bu yönde gelişim göstermemesine karşılık sınıfında önemli bir inceliğe sahip olduğunu belirtelim.

149 gram ağırlğındaki LG G3'nin 13 MP arka ve 2,1 MP ön kamerası bulunuyor. Android 4.4.2 KitKat işletim sisteminde çıkan LG G3'nin  Türkiye'de fiyatı henüz paylaşılmamasına karşılık, Avustrulya'da yaklaşık 1500 TL etiketle satışa sunuldu. Ürünle ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak isteyenler buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.