1975'ten 2014'e giyilebilir teknolojinin kısa tarihi

1975'ten 2014'e giyilebilir teknolojinin kısa tarihi

wearable-techGiyilebilir teknolojiyle insanların tanışması John Harrison'un 1762 cep saatini bulmasıyla başlasa da son 29 yılda geldiği nokta, bilim kurgu filmlerinde hayal gücünü zorlayan ürünlerle yarışır nitelikte.

Giyilebilir teknolojinin geçtiği yola 1762'den başlamayacağız ama değinmeden geçmek olmazdı çünkü 1975'te Hamilton Watch'un hesap makineli saatinin başlangıcıdır John Harrison.

Giyilebilir teknolojinin şu an için en önemli pazarlarından biri olan akıllı saatler, hesap makineli saatlerden televizyon kumandası olarak kullanabilen saatlere doğru uzanırken, CC Colins'in göz kamerasından, Laser Eye Tap'e oradan da Google Glass'a uzanan ürünler çıktı. Bir başka noktadaysa kablosuz kulaklıklardan günümüz teknolojisiyle kalp ritmini ölçen kablosuz kulaklığa doğru ilerledi.

Son 29 yılda giyilebilir teknolojinin izlerine genel bir bakış açısıyla değindikten sonra yıllarıyla birlikte teknolojinin 2013'e kadar ilerleyişle devam edelim;

Giyilebilir teknolojide son 1 yıl

Pebble'ın Kickstarter'da topladığı fon tüm ilgiyi yeniden buraya çekti dememiz yanlış olmaz. Topluluk destekli fon toplama yöntemi Kickstarter'da maddi katkıda bulunan her kişi aynı zamanda ürünün müşterisi olmayı istediğinden küçük çağlı bir pazar araştırması teknoloji şirketlerinin dikkatini buraya çekti.

Samsung Gear ile adım attığı akıllı saat pazarında kısa bir zaman içerisinde Gear 2 ve Gear Fit'i tanıttı, Apple'ın iWatch söylentileri artarak devam ediyor. Topluluk destekli fon toplama platformlarında giyilebilir teknoloji üzerine her hafta yeni bir ürün çıkarken sağlık odağı ön planda, girişim sermayeleririnin odağı da bu yönde Intel Capital çocuk sağlığı üzerine giyilebilir teknoloji üreten Basis'e yatırım yapmıştı.

Google Glass tıptan, spora her sektörde kullanıldı. Yıl boyunca yürütülen haber olma çalışmalarının sonucunda ABD'de satışa sunulan Glass'a ilk heyecan kalmasa da ilgisi süren önemli bir kitle var.  Facebook'un Oculust Rift'i 2 milyar dolara satın almasıyla birlikte bu alana olan ilgi artarak devam edecek görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.