Google 3,2 milyar dolara satın aldığı Nest ürünlerinden reklam yapmayı planlıyor

Google 3,2 milyar dolara satın aldığı Nest ürünlerinden reklam yapmayı planlıyor

8ylt6Google'ın yılın ilk ayında termostat ve duman dedektörü üreten Nest'i 3,2 milyar dolara satın almasının ardından neden satın almış olacağı çokça konuşulan konular arasındaydı. Nesnelerin internetinin gelecekte ulaşacağı pazarın  Google'ın ilgisini çekmesi hem Ümit'in yazısında hem de yurt dışında en çok konuşulan ihtimallerin başında gelmesine karşılık bugün WSJ'ın haberi gündemi bir anda değiştirdi.

Google'ın Nest satın alması konusunda SEC'e teslim ettiği kağıtlara ulaşan WSJ, Google'ın Nest ile reklam yapabileceğini iddia ediyor. Termostat ve duman dedektöründe uyarı yerine reklam duymak garip kaçıyor olabilir ama Google reklamlarını buzdolabından termostada kadar dağıtmak isiyor.

Mobil reklam gelirinde Facebook'un büyümesine karşılık pazar payı kaybetmeyi sürdüren Google'ın termostat üzerinden nasıl bir reklam modeli planladığını kestirmek şu an için kolay değil. Bilginin toplanması ihtimalini de içeriğin dağıtılması diye belirtirek net olarak önüne geçiyor.

Google'ın reklamı dağıtmak istediği mecralar olan araç içi donanım, buzdolabı, gözlük ve saat ekranları itibariyle reklama müsait olsa da termostatta ve duman dedektörünün nasıl bir mecraya dönüştürülebiliceğini ilerleyen süreçte birlikte göreceğiz. SEC'e teslim eden kağıtlarda yazan bilgiye göre Google, hizmetlerinin ve reklamlarının gelecekte artan çeşitlilikte cihazda görünmesini istiyor.

Hayatın her alanında olmak bir yana, her yerde reklam göstermek isteyen Google halihazırda mobil cihazlarda önemli bir yayılmaya ulaşmış durumda. Google Glass'ta beklediği ilgiyi göreceği konusunda şüphelere bulunsa da reklam mecrası olarak kullanıbilecek en yaratıcı alanlardan birisi. Ne dersiniz duman dedektöründen reklam duymaya veya termostattan reklam görmeye?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.