Spotify'ın yeni karanlık tasarımı içeriği öne çıkarıyor

Spotify'ın yeni karanlık tasarımı içeriği öne çıkarıyor

Online müzik dinleme servisi Spotify, bugün baştan uca yepyeni bir tasarımla karşımıza çıktı. Servisin web, masaüstü ve iOS uygulamalarını kapsayan değişiklikle Spotify siyaha boyandı. Ancak asıl haber elbette bu değil.

2008 yılından bu yana yapılan en kapsamlı değişimle Spotify'ın yeni tasarımı uygulama deneyiminin hemen her noktasına dokunuyor ve içeriği öne çıkarmasıyla dikkat çekiyor.

Kesinlikle sadeleştiğini söyleyebileceğimiz Spotify'da bu hissi veren öncelikli elementse siyah rengi.

Siyah, açık siyah ve gri vurgularla sağlanan sadelik hissinin yaratabileceği soğukluksa, eskiden yer yer köşeli olan tasarımın tamamen terk edilmesiyle giderilmiş. Uygulamada oval hatta yuvarlak hatlar ağırlık kazanmış.

Buna paralel olarak daha açık ve yuvarlak hatlara sahip Proxima Nova yazı tipi tercih edimiş. Kullanıcı deneyiminde içeriği ön plana çıkaran yaklaşıma bu yazı tipinin karakter kazandırdığını söyleyebiliriz.

Spotify'ın değişimi yalnızca görsel tasarımını ilgilendirmiyor. Uygulamada eskiden beğendiğiniz şarkıları sadece çalma listelerine ekleyebilirken, buna ek olarak  "Your Music": Türkçe versiyonunda "Müziğiniz" özelliği eklenmiş. İstediğiniz şarkı ya da albümleri buraya ekleyerek bir koleksiyon yapmanız mümkün. Bu değişiklik tipik bir MP3 ya da CD çalar mantığını geride bırakmak için gerekli olabilir.

spotify all

Spotify yeni tasarımında, Gözat özelliğini de geliştirmiş. Uygulama daha ilgili ve daha yerel içerikler sunma vaadiyle geliyor. Arama yaparken, sanatçı ve kullanıcı sayfaları yuvarlak resimlerle sunulurken, içerik de görselin ağırlıkta olduğu kartlarla iletiliyor. Yeni tasarımda çok daha fazla görsel var, albüm kapakları da buna dahil.

Spotify Türkiye tarafından paylaşılan basın bülteninde yeni tasarımın Müziğiniz kısmı ve güncellenen Gözat bölümünün bugünden itibaren kademeli olarak iPhone, masaüstü ve web kullanıcılarına sunulacağı ve kısa sürede tüm platformlarda kullanılabileceği bilgisi veriliyor.

Yeni tasarımla ilgili görüşlerinizi yorumlarınızla paylaşabileceğinizi de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.