Dijital dünyada markaların 1 Nisan şakaları

Dijital dünyada markaların 1 Nisan şakaları

Sosyal medya kanallarına uygulanan erişim engellemeleriyle Türkiye'de 1 Nisan gününe özel içerik üreten markalar sınırlı sayıda kalırken, yurt dışında markaların paylaşımları geniş yankı buldu. Hatta 1 Nisan şakası içeriklerini gerçek sanıp yazanlara bile rastlamak mümkün.

1 Nisan'a özel yapılan paylaşımlarda teknoloji şirketlerinin ağırlığı hissederken yurt dışında özellikle Google neredeyse her ürününe özel içerik üretti. Türkiye'den Yandex'in navigasyon uygulaması Yandex.Navi'ye Dürt özelliğini eklediğini paylaşarak 1 Nisan'a özel içerik üreten az sayıda markalar arasında yerini aldı.

Yandex Türkiye

"Trafikte söylenmek yerine Yandex.Navigasyon'un yeni özelliği sayesinde dürtmeye ne dersin? diyerek sosyal medyadan paylaşımda bulunan Yandex, dürtme için özel içerik sitesiyle de kampanyayı desteklemiş.

yandex-durt

AirBnB

Kişiden kişiye ev kiralama platformu sunarak turizm sektöründe önemli bir alternatif oluşturmayı başaran AirBnB, 1 Nisan'da masa kiralama işine adım attığını paylaştı. AirBnB paylaştığı video içerikle bugün için nasıl bir hazırlık yaptığını da göstermiş oluyor;

Samsung, Toshiba ve HTC

Giyilebilir teknoloji odağında eldiven ürettiğini açıklayan üç firmaya aynı fikir nereden geldi sorusu bir yana içerik açıdan zenginliğiyle HTC adından daha çok söz ettirdi.

htc-samsung*nisan1

Twitter

Facebook'un Oculus Rift'i almasına gönderme yapan Twitter blogundan Twitter Helmet'i duyurdu. Görsel zenginliği bulunmayan içerik çok konuşulmadı.

Tumblr

Reklamdan para kazanamayan sosyal ağların VIP veya Pro'ya geçmelerine gönderme yapan Tumblr, 1 Nisan'da Tumblr Pro'yu duyurdu. Şaka yeni bir ürün lansmanı özeninde hazırlanan video ile dikkat çekiyor.

Google

Yazının başında da belirttiğim gibi Google'da 1 Nisan seferberliği vardı :) Gmail, YouTube, Nest ve Google Maps'in de aralarında bulunduğu çoğu markası için şakaları hazırlayan Google'ın dün Gmail'le Shelfie ve Pokemon'lu Google Maps şakalarına yer vermiştik.

Google+

Auto Awesome özelliğiliyle fotoğrafları birleştirerek hareketli hale getiren Google+ Auto Awesome Photobombs uygulamasıyla 1 Nisan'da paylaşımda bulundu. Şaka olmasına rağmen böyle bir uygulamanın tutma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmem lazım :)

googleplus-1nisan

YouTube

Bir videonun dünya genelinde geniş kitleye nasıl ulaştığını her şeyi biz planlıyoruz diye açıklayan YouTube, şakasını gerçekleştiriyor ve Clocking'in de aralarında bulunduğu yeni akımlarla 1 Nisan kampanyasına önemli oranda kullanıcı katılımını da sağlamış oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.