Twitter kaybolan tweet’lerin sırrını çözmeye çalışıyor

Twitter kaybolan tweet’lerin sırrını çözmeye çalışıyor

Bir süredir bazı Twitter kullanıcıları tweet’lerin garip bir şekilde ortadan kaybolduğundan şikayetçiydi. Türkiye’de Twitter’a erişim engeli bulunması bunun, en azından bizler için bir çeşit görüntülenme probleminden kaynaklandığını akıllara getirse de olay sadece Türkiye ile sınırlı değil.

Yurtdışında da çeşitli tweet’lerin ortadan kaybolması, silinmesi veya görüntülenememesi pek çok kullanıcının dikkatini çekti. Özellikle de Obama’nın retweet rekorunu kıran Ellen’ın ünlü “Oscar selfie’si” de kaybolunca Twitter bir açıklama yayınlayarak konuyu araştırdıklarını söyledi.

Bu haber hazırlanırken Twitter henüz yeni bir açıklama yapmamıştı fakat bazı tweet’ler yavaş yavaş tekrar ortaya çıkmaya başladı. 3,4 milyon kez retweet edilen Oscar Selfie’si de bunlardan biri.

Twitter bunun sistemdeki bir hatadan kaynaklandığını söylüyor ve Ellen’ın tweet’inin geri gelmiş olması, diğerlerinin de benzer şekilde yavaş yavaş geri geleceğinin bir göstergesi. Bu sırada kaybolan tweet’ler arasında bazıları Twitter kullanıcılarının ciddi anlamda tepkisine de neden oldu.

Örneğin geçtiğimiz Temmuz ayında hayatını kaybeden ve Glee dizisi ile tanınan Cory Monteith’ın gönderdiği son tweet’in de görüntülenemiyor olması hem sanatçının, hem de dizinin hayranlarının sert tepkilerini yine Twitter üzerinden göstermelerine neden oldu.

Twitter bu ay içerisinde iki kez teknik sorunlar nedeniyle problem yaşamış ve dünya çapında kullanıcıların erişimi kısa süreli olarak etkilenmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.