Yeni nesil matbaa girişimi kendimatbaam.com baskı işlerini internete taşıyor

Yeni nesil matbaa girişimi kendimatbaam.com baskı işlerini internete taşıyor

Kendimatbaam.com bir online matbaa girişimi olarak 2014 yılının başında hayata geçti. Vaadi matbaa sürecini sadeleştirmek ve kullanıcıların ihtiyaçlarına göre özelleştirebildikleri siparişlerini pratik ve hızlı bir biçimde vermelerini sağlamak. Girişim, bunu yaparken alternatifleri arasında fiyat / kalite performansıyla fark yaratmayı amaçladığını söylüyor.

Kendimatbaam, 1942’den beri yurt içinde ve yurt dışında matbaa hizmetleri veren APA Uniprint'in online satış mağazası ve ortakları, Jon Joseph Topçuoğlu, Saime Ela Topçuoğlu, Dilara Apa ve Ercan Apa tarafından kuruldu. Kendimatbaam.com, şimdiye kadar ağırlıkla B2B müşterilere odaklanan matbaa sektöründe, online kanaldan KOBİ ve bireysel müşterilere açılan bir girişim olmasıyla dikkatimizi çekti.

Online matbaa mağazası Kendimatbaam, başta KOBİ' ler olmak üzere, temel basılı malzeme ihtiyacı olan herkesi hedefliyor. Şirketin şu anki müşterileri arasında, grafik tasarımcılardan beyaz yakalara, kafelerden fuar organizasyon firmalarına kadar geniş bir kitle var. 
Bunun yanında, özellikle ekonomik olması nedeniyle Türkiye'de yaygınlaşmaya başlayan el ilanları şirketin öncelikleri arasında.

Kendimatbaam.com'un internet sitesinde matbaa sipariş süreci oldukça kolay hale getirilmiş. Sistem kendi tasarımınızı baştan yüklemenize ya da var olan, el ilanı, kartvizit, kartpostal gibi 12 adet şablondan birini kullanarak bir tasarım oluşturmanıza izin veriyor. Adet, kağıt cinsi,laminasyon ve paketleme gibi kriterleri de ihtiyacınıza göre siz belirliyorsunuz.

kendimatbaam ekran

Siparişi tamamlamanızla birlikte, Uniprint'in kendisiyle belki haklı olarak övündüğü baskı süreci başlıyor. Şirket, üretim süreciyle ilgili teknik detaylarla ilgilenen okuyucularımız için şu bilgileri veriyor: "Üretimimizi Fogra Renk standartlarına uygun bir şekilde, 72 yıllık APA tecrübesi ile üretiyoruz, kağıt olarak sadece en kaliteli kağıt markalarından biri olan Sappi markasını işliyoruz ve bunları çok uygun fiyatlarla sunuyoruz."

Kendimatbaam, siparişleri, aciliyeti olan işler için ertesi gün teslim edebiliyor ya da kargo teslimatından 5 gün sonraya kadar uzanan değişik opsiyonlar sunuyor.

kendimatbaam.com

Oldukça yeni sayılabilecek bu girişim 2014 yıl sonuna kadar, detaylarını henüz paylaşmak istemedikleri ek hizmetleri de sunmaya başlayarak, tüm Türkiye'ye yayılmayı hedefliyor.

Online matbaa son birkaç yıl içinde girişimcilerin ilgi gösterdiği alanlardan biri. Bundan iki yıl önce kurulan Matbuu.com'u size daha önce tanıtmıştık. Avrupa'nın bu alanda lider oyuncusu Vistaprint'in de giriş yaptığı sektörde, lojistik, işin en zorlayıcı tarafı oldu, şimdiye kadar. Kendimatbaam'ın ileriye dönük başarısında bunun belirleyici bir faktör olup olmayacağını birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.