SXSW'da markaların bakışı: Gerçek zamanlı pazarlama sadece viral değildir

SXSW'da markaların bakışı: Gerçek zamanlı pazarlama sadece viral değildir

SXSW devam ederken dikkat çeken panellerden birisi de gerçek zamanlı pazarlama üzerine oldu. 2013'ün sonuna ABD'de örneklerini sıklıkla gördüğümüz gerçek zamanlı pazarlama konusunda ülkemizde markalar en geniş katılımı Anlayamazsınız! olmuştu.

Etkileşimi artırmak hedefiyle yürütülen gerçek zamanlı pazarlama ülkemizden de ilgiyi üzerine çekmiş konular arasında yer alıyor.

Bu yönde SXSW'da yapılan oturum aslında viral yönüyle başarıya ulaşmamış ama gerçek zamanlı pazarlamayı uygulayan markaları bir araya getirmiş; McDondalds, Dell, Capital One ve Whole Foods Markets. Gerçek zamanlı pazarlamada yaptıkları viral işlerle gözler en azında Oreo ve Arby's'ten bir katılımı arıyor.

sxsw-gercek-zamanli-pazarlama

Markaların ortak noktası burada başarı elde etmenin göründüğü kadar kolay olmadığı ve markalara önemli maliyeti bulunduğu noktasında birleşiyor. Sosyal medya konusunda uzlaştıkları konuysa sosyal medyanın uzun dönemli müşteri ilişkileri servisi olduğu konusunda oluyor. Konuşmalardan dikkat çeken noktalarla devam edelim;

McDonald's'tan Rick Wion Twitter'a ilk adımlarının müşteri ilişkileri ekibinin altında bir birim olarak gerçekleştiğini ve kendileri için gerçek zamanlı olanın şikayet eden müşterinin üzüntüsünü aynı zamanlı gidermek olduğunu paylaşıyor. Twitter'da 3,64 milyon takipçisi bulunan Whole Foods Market'ten Tonya Anderson da bunu bir adım ilerleterek filtrelenmiş sosyal dinlemeyi detaylandırıyor.

Dell ve Capital One'da diğer markalardan çok farklı şey söylemeden aslında şu cümlenin etrafında birleşiyorlar; Gerçek zamanlı pazarlamanın sadece bir viral içeriğin içine sığdırılamayacak kadar geniş kapsamdadır. Virale ulaşacak içerik yemeğin sonundaki kaymaklı tatlıdır ama gerçek zamanlı pazarlama sadece buraya indirgemek doğru değil.

Başlıkta olduğu gibi SXSW'de gerçek zamanlı pazarlamada virale ulaşmak için çaba sarf etmek güzel ama hali hazırda var olan müşteriniz daha değerli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.