Findery: Mekanlarla ilgili hikayelerinizi paylaşabileceğiniz sosyal ağ

Findery: Mekanlarla ilgili hikayelerinizi paylaşabileceğiniz sosyal ağ

Mekanlarla ilgili hepimizin tonlarca anısı, fikri, bilgisi var. Findery, lokasyon bazlı bir sosyal ağ ve tüm bu anektodları paylaşmamızı istiyor. Flickr'ın kurucu ortaklarından Caterina Fake'in yaratıcısı olduğu uygulama dün App Store'da yerini aldı.

Uygulama için mekanlar hakkındaki hikayelerin koleksiyonu denilebilir. Hikayeleri oluşturansa kullanıcıların dünyadaki herhangi bir yer üzerine yazdığı notlar.

Aklınızdaki yeri arama yaparak, ya da harita üzerinde halihazırda işretlenmiş noktaları görerek bulabiliyorsunuz. Gerisi size kalmış, yerin tarihine dair bir bilgi, kişisel bir anı, belki gelecek için küçük bir uyarı bile yazabilirsiniz. Findery tüm bunlara imkan verecek şekilde kurgulanmış.

findery-fav

Findery'de kullanıcılar birbiriyle etkileşimi, takip etmek ve notlar üzerine. Takip etme fonksiyonunu ise Twitter'dan daha çok Tumblr gibi düşünebiliriz. Zira, hesabınız, çok kişisel olabileceği gibi, "İstanbul'un En İyi Balık Restoranları ya da An Insider's Guide to Istanbul"gibi  rehber niteliğinde de olabilir. Zaten uygulamayı diğer popüler lokasyon bazlı sosyal ağlardan ayıran en önemli özelliğiyse bu "anlamlı paylaşımlar".

Beğendiğiniz bir yazarın, plak şirketinin ya da film stüdyosunun size mekanlarla ilgili anlatacak çok şeyi olabilir. Kişilerin yanında turizm büroları, lokal etkinlik yayınları gibi kurumlar da yine Findery'yi çok kullanışlı bulabilir. Findery'de  yazdığınız notların herkese açık olması gerekmiyor, gizlilik ayarları kiminle paylaşılacağına karar vermenize izin veriyor.

finder screen

Uygulamada kişisel profilinizi Facebook ya da Twitter hesabınızla eşleştirebiliyorsunuz. Discover (Keşif) seçeneği yakın çevrenizdeki notları görüntülemenizi sağlıyor. Bulunduğunuz yerle ilgili bir not yazmak isterseniz Create'e dokunmanız yeterli.

Findery, uygulama lansmanından önce, kullanıcıların notlarını oluşturması için önce web'de yayımlandı. Yaklaşık 2 yıllık bu süre uygulamanın yeterince zengin bir içerikle gelmesini sağlamış. Uygulama şimdiye 10 milyon dolar yatırım almayı da başardı.

Uygulamayı denemek isterseniz, buradan indrebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.