Avon, kendine özgü satış ağını mobile taşıdı

Kozmetik ve güzellik markası Avon'un, kendine has satış temsilcisi modeli şimdiye kadar Türkiye'de yüz binlerce kadına iş olanağı sağladı.
Avon, kendine özgü satış ağını mobile taşıdı

Avon Mobil Alışveriş UygulamasıKozmetik ve güzellik markası Avon'un, kendine has satış temsilcisi modeli şimdiye kadar Türkiye'de yüz binlerce kadına iş olanağı sağladı. Bunun karşılığında  model, Avon'un dünya çapında en kırsalından metropolüne çok geniş bir coğrafyaya yayılmasına imkan verdi.

Bu özellikleriyle dikkat çeken Avon modeli, bir yıl önce Oxford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya bile konu olmuştu. Oxford'lı araştırmacılar, Avon'un Güney Afrika'daki satış temsilcisi ağının kadın istihdamını desteklemesiyle, yoksullukla mücadelede örnek bir model olduğunu belirtiyordu.

Avon'un yakın zamanda hayata geçirdiği mobil uygulaması da bu ağın elverişliliğini artıracak nitelikte. Uygulama Avon müşterisi olan kullanıcılarının satın alma deneyimini kolaylaştırırken, satış temsilcilerinin de müşteri ağlarını daha hızlı bir şekilde genişletmelerine yardımcı olabilir.

Avon'un mobil uygulamasını kullanmaya başlamak için önce, Avon'un aylık olarak güncellenen kataloğunu App Store veya Google Play mağazasından indiriyorsunuz. Katalog üzerinden alışveriş yapmak içinse, önce bir müşteri temsilcisi seçmeniz gerekiyor. Halihazırda bir müşteri temsilciniz varsa, onu listeden bulup, Avon'un her birinde binden fazla ürün sıralanan kataloğunu gezmeye başlayabilrsiniz.

Avon ağının bir üyesi değilseniz, kataloğu açmak için Avon, sizin gireceğiniz bölge ya da o an bulunduğunuz yerdeki satış temsilcileri listesini sunuyor. Bu isimlerden birini seçip, alışverişe başlıyor ve Avon siparişlerini veriyorsunuz. Bu süreçte ödeme yapılmadığı bilgisini de ekleyelim. Hikayenin geri kalan kısmında Avon sistemini denemiş olanlar için sürpriz yok. Müşteri temsilciniz siprarişlerinizin size iletilmesini sağlıyor.

Mobil kataloğun, Avon'un müşteri ve temsilciyi işinin kalbinde tutan yaklaşımına uygun olarak geliştirildiğini belirtiyor Avon Türkiye Dijital Grup Başkanı Melis Öngün. Avon'un Türkiye'de yılda 5 buçuk milyondan fazla ruj ve 4 buçuk milyondan fazla eyeliner satan devasa bir ağı bulunuyor ve şirketin bu ağa öncelik vermesi şaşırtıcı değil.

Kurgusundan da anlaşıldığı gibi uygulama Avon modeline açık müşterileri hedefliyor. Bu modele aşina olmayan kullanıcılarsa, aynı günde teslimat gibi hizmetlerin giderek yaygınlaştığı şu günlerde, biraz zorlanabilirler.

Avon'un mobil kataloğunda önümüzdeki dönemde kullanıcıları, ürünler ve fırsatlar hakkında anında bilgilendirecek daha farklı zenginleştirmeler ve proaktif bildirimler olması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.