Garanti Bankası, Gemalto ile NFC'li temassız ödeme çözümünü hayata geçiriyor

Garanti Bankası, Gemalto ile NFC'li temassız ödeme çözümünü hayata geçiriyor

Webrazzi’de Mobile World Congress‘ten Vodafone sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberlere,wbrz.in/mwc2014 adresinden ulaşabilirsiniz.

gemalto-garanti-microsdMobile World Congress'te  yer alan Türk şirketlerinden Garanti Bankası yeni bir işbirliği duyurdu. Dijital güvenlik konusunda dünyanın lider şirketlerinden Gemalto, Garanti'nin mobil temassız işlemlerini destekleyecek microSD sağlayıcısı oldu.

Garanti böylelikle NFC hizmetlerini Gemalto'nun Optelio ürünüyle veriyor olacak. Gemalto'dan Jean-Paul Ternisien, MicroSD teknolojisini, ödeme sistemleriyle ilk defa bu projede birleştirdiklerini söylüyor.

İşbirliğiyle birlikte Gemalto, Garanti'nin mobil cüzdan tanımlaması ve mobil cüzdanla microSD'nin iletişimi kolaylaştıracak entegrasyon için danışmanlık ve altyapı geliştirmesi sağlayacak. Garanti Teknoloji Ödeme Sistemleri'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Reha Emekli, projenin pilot uygulamasına önümüzdeki aylarda Eskişehir'de başlayacaklarını aktarıyor.

Projeyle birlikte belirli ödeme noktalarında müşterilere, microSD taşıyan cep telefonlarıyla alışveriş yapabilme kolaylığı  sağlanacak.

NFC uyumlu microSD ile Garanti'nin temassız mobil ödemelerinin daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılması hedefleniyor. Uzun süredir Gemalto ile işbirliği yapan Garanti, şirketin teknoloji desteğiyle, EMV ödemeleri ve kol saatiyle ödeme gibi yenilikleri kullanıma almıştı. Bununla birlikte Fransa merkezli Gemalto hatırlayacağınız gibi Türkiye'de Turkcell ve GittiGidiyor gibi şirketlerle de NFC çözümleri desteği sağlamıştı.

Gemalto'nun NFC ödeme çözümlerinin nasıl çalıştığını merak edenler için, Gemalto Türkiye Telekom'dan Sorumlu Genel Müdürü Pınar Bilgin'le Barselona'daki standlarında görüştük. Kısa bir demoya göreceğiniz röportajımızı da burada görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.